Vlaanderen en Bonacorsi over de Franse GP

Vlaanderen en Bonacorsi over de Franse GP
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Onder zeer wisselende omstandigheden werd de Franse Grand Prix verreden op het circuit van Saint Jean d’Angely verreden. Voor het Monster Energy Yamaha Factory Team MXGP werd het een zware dag. Calvin Vlaanderen en EMX250 kampioen Andrea Bonacorsi vertellen hier over hun zevende Grand Prix van het seizoen.

Calvin Vlaanderen:
“Zevende en achtste in de reeksen, zevende in de Grote Prijs: dat is eerder matig hé. Niet het resultaat dat ik voor afreis naar Frankrijk in gedachte had. Ik wilde dichter bij het podium eindigen. De snelheid was er nochtans, maar mijn starts lieten me in de steek. En dat betaal je op deze baan, waar passeren erg moeilijk is, cash. Zeker in de tweede reeks. Door die regen en modder was het weer een survivaltocht. Eentje waarin ik geen zotte dingen wilde doen.”

Andrea Bonacorsi:
“Wat een bizarre wedstrijd met die wisselende weersomstandigheden. In de eerste reeks lag de baan er prima bij. Het ging ook prima, zeker op het einde. Alleen die starts hé… Het is nog altijd wat zoeken om goed weg te geraken op de 450. In reeks twee was het weer ploeteren geblazen. Het was een kwestie van te blijven rijden en vooral niet te crashen. En dat heb ik ook gedaan. Mijn start was voor één keer oké, waardoor ik nog kon terugkeren naar P9. Het was opnieuw een heel leerrijk weekend voor mij.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

LEES MEER  Bradley Mesters over zijn optreden in Kegums

Uw reacties

Ook te lezen