X

De Dycker domineert in Mons

Omstreeks vijf voor twaalf, hoe symbolisch, trok de Belgian Masters of Motocross (BMMX) zich met de kwalificatie manche op gang. Daarin werd voor het eerst de “Pirelli Holeshot Award” uitgedeeld en deze was in Mons voor Kevin Strijbos, die nam de kopstart voor Evgeny Bobryshev, Ken De Dycker en Jeremy Delincé.

En ook al ging deze kwalificatieheat enkel en alleen maar om de startvolgorde toch kregen we een Bobryshev te zien die Kevin Strijbos aardig onder druk zette en dit met resultaat want iets na halfweg wedstrijd viel de man uit Wuustwezel weg uit de wedstrijd. Zo kon de Rus Evgeny Bobryshev de leiding overnemen en die stond hij niet meer af, Ken de Dycker werd op ruime afstand tweede en Jeremy Delincé knap derde. Een matig gestarte Jeremy Van Horebeek knokte hem van diep in het pak terug naar een vierde stek.

Reeks 1

Bij de start van reeks 1 is iedereen weer present en uit het pak is het Evgeny Bobryshev die de kopstart voor z’n rekening neemt voor Ken De Dycker en Kevin Strijbos. Maar de man in vorm Ken De Dycker is niet tevreden met een tweede plaats en neemt al snel de leiding over van de Rus. Evgeny Bobryshev op zijn beurt doet alles in z’n macht en houd heel de wedstrijd de druk hoog op Ken De Dycker, maar deze geeft geen krimp en wint zo zijn eerste “Belgian Masters of Motocross” wedstrijd van het seizoen. Evgeny Bobryshev word op korte afstand tweede en Kevin Strijbos die zich de hele wedstrijd afzijdig wist te houden eindigt derde voor Jeremy Van Horebeek, Shaun Simpson en een goed rijdende Jeremy Delincé.

Reeks 2

In de 2de reeks Inters Open, “BMMX”, kwam Ken De Dycker als eerste de eerste ronde door en daarmee zou ongeveer alles verteld geweest zijn waren het niet dat enkele gedubbelde ook hun woordje meespraken. Hierdoor verloor Keeno op enkele ronden van het einde bijna al zijn voorsprong op tweede man Kevin Strijbos en zodoende kregen we toch nog een zeer spannend slot. Maar Ken De Dycker toonde zich het sterkste en pakt hiermee meteen de dubbel, eindoverwinning in Mons plus de leiding in de “Belgian Masters of Motocross”.

Evgeny Bobryshev kende een matige start en moest zich door het pak terug naar voor werken en wrong zich voor Jeremy Van Horebeek naar de derde plek. Shaun Simpson finishte wederom vijfde voor een impressionante Jeremy Delincé die het Shaun Simpson meer dan moeilijk maakte.

  1. Ken de dycker, 50p
  2. Kevin Strijbos, 42p
  3. Evgeny Bobryshev, 42p
  4. Jeremy van Horebeek, 36p
  5. Shaun Simpson, 32p
  6. Jeremy Delince, 30p
  7. Yentel Martens, 27p
  8. Kristof Salaets, 22p
  9. Mark Boot, 20p
  10. Eric Foguenne, 20p

Tekst: Matthias Van Eeckhoven