X

Dit zijn de winnaars van het weekend !

Dit weekend werden in onze buurlanden verscheidene wedstrijden gereden voor de nationale kampioenschappen. Wij lijsten hieronder even op wie waar gewonnen heeft.

In Gemert was er de derde proef voor het ONK. Op de zware vernieuwde omloop won Shaun Simpson zijn eerste wedstrijd op de TM. Simpson ging Mike Kras en Filip Bengtsson vooraf. Simpson won de eerste manche en finishte als tweede in de slotmanche, die door Tanel Leok werd gewonnen. Leok scoorde geen punten in de eerste manche en finisht zo pas als zevende in de eindstand. Marc de Reuver, die in de eerste manche tweede werd na Simpson, kwam in de tweede manche in aanraking met een boom en reed de wedstrijd niet uit.

In de tussenstand van het ONK blijft Bobryshev leider voor Jeremy van Horebeek. Beiden kwamen in Gemert niet aan de start maar behouden wel hun positie. Bengtsson is derde voor De Reuver en Yentel Martens

De MX1 resultaten van Gemert kan je hier vinden en dit is de tussenstand van het ONK MX1.

In de MX2 klasse kregen we opnieuw een dubbeloverwinning voor Jeffrey Herlings. Herlings werd op het podium geflankeerd door zijn teamgenoot Jordi Tixier en de Standing construct KTM rijder Glenn Coldenhoff.  Jeffrey Dewulf werd mooi zevende in de eindstand met een vijfde en een tiende plaats. Kevin Fors werd achtste. Herlings blijft dus ook in het ONK ongeslagen en leidt met de volle 150 punten. Coldenhoff volgt als tweede met 119 punten en Tixier is derde met 106 punten.

De MX2 resultaten van Gemert kan je hier vinden en dit is de tussenstand van het ONK MX1.

Nog in Gemert ging de overwinning in de 125cc klasse naar JM- Racing rijder Pauls Jonass , die de overwinningen deelde met Kemea rijder Freek van der Vlist. Cyril Genot werd in de 85cc klasse tweede  met een derde en een vierde plaats. De overwinning in de 85cc ging naar Conrad Mewse.

In het Duitse Furstlich Drehna won Max Nagl beide manches voor het Duits kampioenschap in de Masters klasse. Nagl won de beide manches voor Max Anstie. Marcus Schiffer mocht met een derde en een zevende plaats op het laatste trapje van het podium. Sebastien Pourcel, die zijn debuut maakte op een Sarholz KTM, werd vijfde in de eindstand.

Bij de Youngsters in Furstlich Drehna werd Brent van Doninck tweede in de daguitslag. Van Doninck won de eerste manche en werd derde in de slotmanche. De overwinning ging naar Ron Noffz. Dietger Damiaens werd zesde in de eindstand.

De volledige resultaten van Furstlich Drehna kan u hier vinden.

In Villars Sous Ecot was er de vierde wedstrijd voor het Frans kampioenschap. Het was de BUD rijder Dylan Ferrandis die in de MX2 klasse de overwinning pakte voor Benoit Paturel en Steven Lenoir. In de MX1 klasse ging de overwinning zowel in de mX1 reeks als in de superfinale naar Nicolas Aubin. De Honda rijder won voor Cedric Soubeyras en Jason Clermont. Soubeyras leidt het kampioenschap met 7 punten voorsprong op Clermont en 16 punten op Aubin.