X

ONK Gemert: Mr. Maximum favoriet voor thuiswedstrijd!

Met achttien – excuus – zeventien GP’s op de agenda is er weinig ruimte om je favoriet dichtbij aan het werk te zien. Zondag krijg je de kans om Jeffrey Herlings te bewonderen. De Nederlander liet zich tot Sevlievo niet één keer in de luren leggen. Hij is is momenteel “hot” in motorcrossland. De Nederlandse MX2-klasse is overigens prominent in het WK aanwezig met de ontbolstering van Glenn Coldenhof (Standing Construct KTM). Jordi Tixier en Jake Nichols staan voor een schier onmogleijke opdracht: Herlings verslaan op eigen bodem. Kevin Fors (Kemea-Reytec) scoorde zondag  WK-punten. Damon Graulus schitterde in Castelnau-de-Levis, terwijl ook Brent Van Doninck en Jeffrey Dewulf voor komen op de startlijst MX2.

Evgeny Bobryshev leidt het ONK MX1 klassement. Het is niet zeker of de Rus in Gemert van de partij is wegens een blessure. Dat verhoogt voor Marc de Reuver de kans om in Gemert hoog op het ereschavot te eindigen. Een aantal Belgen doet een gooi naar het podium zoals Nick Triest en Marvin Van Daele die zondag bij VLM het mooie weer maakten.  Ook Kristof Salaets, Jens Poppe, Jurgen Van Nooten en Yentel Martens trekken naar het Wolfsbosch.

In de klasse 85 en 125 cc zitten er telkens een handvol Belgen maar trekken ook Jonass Pauls (BK-leider) en Conrad Mewse de aandacht. Gemert brengt dus 8 wedstrijden van hoog niveau. Best de moeite om eens 70 km Nederland binnen te dringen.

Tekst: LVG
Foto: Peter Van Der Sanden