X

Kemea Reytec vd Laar Yamaha Racing team race report

Weekend om snel te vergeten voor Petrov in Brazilië

 

Het Braziliaanse Beto Carrero was afgelopen weekend het decor van de zevende GP van het seizoen. Op de prachtige omloop, die hetzelfde ‘jungle’ thema meekrijgt als het nabij gelegen pretpark was het na de modderrace vorig jaar opnieuw afwachten hoe goed de weergoden de cross gezind zouden zijn. Gelukkig viel er enkel op zaterdagnacht wat regen maar was de omloop goed berijdbaar op zondag.

 

Voor Petar werd het een weekend om snel te vergeten. Reeds in de kwalificatiereeks ging het mis toen de Bulgaar bij de start in aanraking kwam met Herlings en beiden ten val kwamen. De motor was door de valpartij stuk en Petar moest opgeven, resulterend in een laatste plaats aan het starthek voor zondag.

 

In de eerste manche van de MX2 klasse reed Petar in de openingsfase rond de negende plaats maar door een kleine val werd hij teruggeslagen. Hij kon nog terugkomen naar de 13e plaats maar was hier niet tevreden mee.

 

In de superfinale kruisten de wegen van Herlings en Petrov zich opnieuw en andermaal gingen ze beiden tegen de grond. Petar keerde nog terug naar de 28e plaats in de algemene eindstand, goed voor een 14e plaats in de MX2 klasse. In de daguitslag wordt Petar 15e. In de tussenstand van het WK blijft Petar 11e en heeft nu 24 punten achterstand op de 10e plaats.

 

Petar Petrov : ‘ Dit was echt het slechtste weekend van dit seizoen. Ik vond het ganse weekend de snelheid niet om in de top 10 mee te rijden. Bovendien had ik geen geluk met die valpartijen in de start en ook tijdens het rijden vlotte het niet. Het was een hard en teleurstellend weekend maar ik hoop in Frankrijk het tij te kunnen keren !’

 

Foto’s ‘Bavo Swijgers’