X

Amateur weekend op een rijtje

Dit weekend was er geen GP en geen grote internationale wedstrijd op Belgische bodem. Althans wat twee wielers betreft. Het ideale moment dus om eens een kijkje te nemen bij de amateur bonden.

De mclb was dit weekend was te gast in Oostkamp. Een héél groot en al even landelijk dorpje vlak bij de West-Vlaamse hoofdstad Brugge. En wie anders dan Steve Seronval won de beide INTER reeksen. Telkens met een kleine 5seconden voorsprong op David Segers. Arnaud Wauters mocht als derde het podium op. Bij de INTERS MX2 klasse waren er drie jongens ingeschreven. Kevin Reynaert en Jordi van de Wiele lagen wederom met elkaar in de clinch. Ditmaal was het Kevin die aan het langste eind trok en de eerste plaats claimde. Eric Siriez werd derde.

De VLM trok naar de streek van Sven Nys, Baal Tremelo. Met maar liefst 53 aanmeldingen voor de INTERS Open reeks werd deze reeks dan ook gesplitst. De MX2 reed samen met de Open B en de MX1/MX3 A klasse reed apart. Bij de MX2 klasse was het een spannende strijd tussen Jelle Verbruggen, Jurgen Bijnens, Axel Nijs en Kevin Schellens. In de eerste reeks was het Jelle Verbruggen die won met slechts, let nu op 0,089 seconden voorsprong op Axel Nijs. Joey Smet (Inter B) nam de derde plaats voor zijn rekening. In de tweede reeks was het Kevin Schellens die zichzelf hernam na een zevende plaats in de eerste reeks. Hij wint namelijk deze tweede reeks. Jens Hendrickx (Inter B) finisht als tweede en Jurgen Bijnens eindigt als derde. In het dag totaal is het Jelle Verbruggen die wint vlak voor Jurgen Bijnens en Axel Nijs.
In de MX1/MX3 A klasse was het Sven Breugelmans die met beide reekszeges ging lopen. Hij kreeg het echter niet cadeau. Kenny Janssens finishte de eerste reeks slechts op een seconde van Sven. Nick Triest eindigt als derde. In de tweede reeks ging het iets makkelijker voor Breugelmans. Nu eindigt hij met een voorsprong van 4 seconden op Mike Vanderstraeten en Wesley Verheyen. In het dag klassement is de top-3 gelijk aan de top-3 van de tweede reeks. Breugelmans, Vanderstreaten, Verheyen.

In Lille werd er dan weer een clubcross georganiseerd. Met wedstrijden op een trainingsparcours ben je van één ding zeker. Het circuit ligt er steeds perfect bij. Er kwamen vier INTERS A aan de start in Lille. Andy Pauwels won beide reeksen overtuigend voor Joni Coemans. Jeffrey Van Kempen eindigt als derde in het dag klassement. Bij de MX2 INTERS stonden er zes piloten aan de start. Daar was het Jort Brekelmans die beide reeksen op zijn naam wist te schrijven. Zowel Reno Van der Leest als Welsey vergouwen wisten een reeks tweede te finishen. Maar beiden vielen ook een reeks uit. Zo neemt Joey Verwijs met twee derde plaatsen de tweede plaats in het dag klassement. Nick de Soete eindigt als derde.

Algemeen amateur nieuws
Er is opschudding in de amateur wereld. Ex GP rijder Nick Triest, die het dit jaar goed doet in elke wedstrijd waar hij aan de start staat zit zonder motor. Zoals ze dat tegenwoordig mooi verwoorden zijn ze met onderling akkoord uit elkaar gegaan. Nick wil echter wel het ASH Racing Team bedanken voor hun goede steun tot dusver.

Voor meer informatie en een eventuele kalender. Bekijk de volgende websites van de Vlaamse bonden:

VLM
VMCF
MCLB-VJMO
MC Lille

tekst & foto: VePix.be