X

JM Racing van KTM naar Husky

De aap is uit de mouw, Jacky Martens en zijn “Wilvo Nestaan JM Racing” team zullen volgend jaar uitkomen op Husqvarna’s. Dat bevestigde de voormalig 500cc wereldkampioen aan onze collega Geoff Meyer van MXLarge.

Dat het team van Jacky Martens het officiële Husqvarna team wordt in 2014 is geen echte verrassing. Jacky Martens werd immers in 1993 wereldkampioen op een Husky en runde al eens het 500cc Husqvarna team met toen o.a. Daryll King en andere. Ook levert het Martens team al jaren goed werk voor KTM, en laat KTM en Husqvarna nu net de zelfde eigenaar hebben. Geen wonder dus dat het aan Jacky Martens himself wordt toevertrouwd om van Husqvarna terug het statige merk te maken dat het ooit was.

Het Wilvo Nestaan JM Racing team heeft voor volgend jaar al één piloot vast gelegd en dat is niemand minder dan Romain Febvre, deze rijzende ster zal meteen de nieuwe husqvarna naar waarde weten de testen. Meer info over de nieuwe set-up van Husqvarna zou in Zweden volgen maar als we de wandelgang mogen geloven zou Ice One Racing het officiële MX1 Husqvarna team worden. Wordt dus vast en zeker vervolgt.