Mountainbiken als toevoeging op offroad motorrijden

Mountainbiken als toevoeging op offroad motorrijden
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met je motor offroad rijden is lang niet overal toegestaan. Op de fiets kun je op veel meer plaatsen terecht. Fietsen? Jazeker! In dit artikel leggen we jou precies uit waarom de MTB zo gaaf is

Op een mountainbike kom je héél dicht bij het offroad motor-gevoel. Scheurend door prachtige fietsgebieden, de adrenaline pompend door je lijf, je hart kloppend in je keel. Na een tijdje mis je het motorgeluid niet eens meer!  Mountainbiken is een mooie toevoeging voor de offroad motorrijder die z’n grenzen eens wil verleggen.

Beleef alles wat je op de motor beleeft

Offroad mountainbiken is vooral populair in België. Logisch, want dat land is niet alleen fietsgek maar heeft ook nog prachtige fietsgebieden. De ideale combinatie om een sensationele sport te laten groeien. Want sensationeel is het! Je komt op plekken waar je met een offroad motor niet snel komt, terwijl je wél de snelheid ervaart, de sprongen, de heuvels, het vuil, de strijd met de elementen; kortom je beleeft alles wat je op de motor ook beleeft.

Het materiaal maakt het verschil

Het grote verschil met offroad motorrijden is natuurlijk dat je op de mountainbike zelf moet trappen. Daar word je inderdaad moe van. Sterker nog: je gaat helemaal kapot. Maar wel op een lekkere manier, die enorm veel voldoening geeft. En net als op de motor maakt je materiaal het verschil. Op een logge, zware fiets presteer je minder dan op een snelle, lichte mountainbike. Kijk hier voor mooie mountainbikes en je zult zien dat de keuze enorm is en dat je kunt slagen in vele prijsklassen. Ook wat dat betreft is mountainbiken gelijk aan motorrijden.

Verrijking van het offroad-gevoel

Mountainbiken zal voor de echte fans van offroad motorrijden nooit een vervanging zijn. Het is echter wel een prachtige verrijking van het offroad-gevoel. Eenzelfde soort ervaring, maar dan op andere locaties, met andere mensen, ander materiaal en een ander soort inspanning. Kortom: helemaal anders, maar tegelijkertijd ook helemaal vertrouwd als je écht van offroad houdt.

Voor mountainbikes, fietsen en fietsonderdelen kun je terecht op de website van Bikester.

Uw reacties

Ook te lezen

 • Schrijf je in voor de Pro mx carnaval stage

  Schrijf je in voor de Pro mx carnaval stage

  Van 28 februari t.e.m 4 maart trekt Pro mx-stage naar Milaan (Italië) voor heuse carnaval stage. Zoals gewoonlijk is er voor ieder wat wils en zijn zowel beginnende, gevorderde als wedstrijd …
 • Motocrossreglement 2022: dit zijn de belangrijkste wijzigingen!

  Motocrossreglement 2022: dit zijn de belangrijkste wijzigingen!

  De KNMV heeft het motocrossreglement voor 2022 bekendgemaakt. In dit reglement zijn een aantal wijzigingen gedaan ten opzichte van het voorgaande reglement. In dit artikel leggen we uit wat de …
 • Niels Wennemars in het ONK125

  Niels Wennemars in het ONK125

  Minder dan twee jaar geleden kwam Niels Wennemars in aanraking met motocross. Tijdens de eerste lockdown heeft de zoon van voormalig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars (46) kennis gemaakt met deze …
 • Davy Pootjes in MXGP met JWR Honda

  Davy Pootjes in MXGP met JWR Honda

  Na ‘n moeilijke periode met veel blessures is er nu eindelijk goed nieuws voor Davy Pootjes! De 23-jarige motorcrosser maakte vandaag bekend dat hij volgend seizoen in het WK MXGP …