X

5 minuten met Brent Vandoninck

Het zat er al een tijdje aan te komen maar afgelopen weekend in Hyvinkää behaalde Brent Vandoninck zijn eerste podium dit seizoen in het EK MX2. Wij haalden Brent er even bij en vroegen naar zijn ervaringen dit weekend.

Brent, na enkele pechwedstrijden was het er dit weekend eindelijk zo ver ?
Vandoninck: Yep ! Ik ben heel tevreden met het podium. Ik had in Zweden en Letland ook op het podium kunnen staan maar door technische problemen kwam het er niet van. Ik had het geluk gewoon niet aan mijn zijde maar gelukkig kwam het dit weekend wel goed. De baan lag mij wel en ik wist dat ik de snelheid in mij had. Zelfs de overwinning was mogelijk geweest, maar door een stomme val zag ik die droom in rook opgaan.

Je kwam zowel op zaterdag als zondag ten val toen je aan de leiding hing, speelde de stress je parten ?
Vandoninck : Goh, ik moet toegeven dat ik zaterdag wel wat zenuwachtig was toen ik aan de leiding reed. Zondag ging dat eigenlijk beter. Alles verliep heel goed maar ik denk dat ik gewoon een moment niet genoeg geconcentreerd was. Ik sprong iets te ver in een bocht en dook met mijn voorwiel het zand in. Ik heb later in de wedstrijd enkele rijders waaronder Desalle dezelfde fout zien maken, maar hij bleef net wel recht 🙂 . Ik was echt kwaad op mezelf omdat ik wist dat de overwinning erin zat…

Er komen nog 3 wedstrijden aan voor jullie. Het podium smaakt naar meer veronderstel ik ?
Vandoninck: Jazeker ! Loket en Engeland ga ik voor het podium maar Lierop ga ik resoluut voor de overwinning ! In Lierop is het zand nog dieper en daar verwacht ik dat iemand als bvb Guillod net iets tekort zal komen tegen de zandrijders. De grootste tegenstanders daar zullen waarschijnlijk Kras, Graulus en de andere Nederlanders worden.

Je bent goed bevriend met Damon Graulus, maar jullie strijden voor hetzelfde doel ?
Vandoninck : Ja, wij zijn goeie vrienden. We strijden wel voor dezelfde titel maar dat heeft ook zijn voordelen. In de wedstrijd is het elk voor zich maar toch kunnen we elkaar goed motiveren voor de wedstrijd. Zeker als het wat minder gaat komt de ene de andere motiveren voor de wedstrijd.

Zijn er al plannen voor volgend jaar ?
Vandoninck : Naar volgend jaar weet ik nog weinig of niks. Ik zou graag het WK MX2 willen gaan rijden maar momenteel focus ik mij volledig op de aankomende wedstrijden en ben ik nog niet ten volle bezig met 2014.

Bedankt voor het itv en succes in de volgende wedstrijden !
Vandoninck: Ik zou graag nog enkele mensen willen bedanken. Vooreerst mijn ouders voor de jarenlange steun, Stefan en Harry Everts voor de vele goeie raad, KTM, Jimmy mertens, Gerry de haes, en Tim Vertommen (timani).













Foto’s CDS