X

Beste GP van het seizoen voor Roelants

Ondanks de broeierige hitte wist Joël Roelants tijdens de Duitse GP op de Lausitzring z’n beste resultaat van het seizoen neer te zetten. De Monster Energy Yamaha-rijder lijkt na maanden van blessureleed en pech opnieuw het goede pad ingeslagen te zijn.

Ik finishte als zesde in de eerste manche en het was alleen m’n fysieke conditie die me van een beter resultaat hield” zei Roelants na de GP van Duitsland. “Ik heb dit jaar zoveel kwetsuren en kwaaltjes gehad dat ik slechts twee weken normaal heb kunnen trainen. En net daar knelt het schoentje. De motor loopt nu goed en ik denk dat, mocht m’n conditie beter geweest zijn in de tweede manche, ik in de top vijf had kunnen eindigen. Nu voelde ik me na drie ronden al een beetje vermoeid. Ik moest erg diep gaan en bleef daarom m’n eigen ritme aanhouden. Ik haalde bepaalde rijders in en kwam dan op de zevende plaats te liggen.  Maar dat kostte me een hoop energie en bovendien crashte ik ook nog eens. Ik vertrok opnieuw en kon Simpson voorbij gaan maar ik ben er zeker van dat ik zonder crash als zevende of misschien wel zesde had kunnen finishen.  Dat was teleurstellend maar ik had vandaag een goed gevoel en daar moeten we op verder bouwen” aldus de Monster Energy Yamaha-rijder.


“In de eerste manche reed ik voor de eerste keer dit jaar zonder enige vorm van ‘handicap’. Dat stemt me tevreden en ik wil het jaar dan ook sterk afsluiten” besloot Joël.

Joel Roelants prijkt momenteel met 196 punten op een 13e plaats in het WK MX1.

Foto: Yamaha Racing/Massimo Zanzani