De Husky-boys over hun race in Lugo

De Husky-boys over hun race in Lugo
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De supersnelle zesde MXGP werd gereden in Lugo, in het midden van Spanje. Lucas Coenen kon er zijn eerste zege van het seizoen pakken terwijl Mattia Guadagnini waardevolle punten verzamelde met een P10-klassering in de MXGP-klasse.

Coenen ging het weekend in met hoge verwachtingen en maakte die waar. Ondanks een moeilijke start in de eerste race, waarin hij naar de 12e plaats gleed, toonde Coenen een ongelooflijke snelheid en vastberadenheid en vocht hij zich terug om bij de laatste vlag als 4e te finishen. In de tweede race van de middag nam hij al vroeg de leiding en controleerde de race vakkundig, waardoor hij finishte met een voorsprong van 2,6 seconden op Liam Everts. De overwinning betekende een belangrijke terugkeer op het podium voor Coenen, zijn eerste overwinning sinds zijn triomf in Sumbawa, Indonesië, vorig seizoen.

Ondertussen bleef Kay de Wolf, de huidige MX2 Red Plate houder, laten zien waarom hij de leider in het kampioenschap is. De Wolf startte vanaf de zevende plaats in de kwalificatie en boekte snelle progressie in de eerste manche, waarbij hij de eerste plaats nipt miste met slechts zes tienden van een seconde. De tweede manche kende meer uitdagingen door een moeilijke start, maar de Wolf zette door en klom van de achtste naar de derde plaats. Door zijn inspanningen over de hele dag eindigde hij op een vierde plaats in het algemeen klassement, waardoor hij zijn voorsprong in het klassement van het wereldkampioenschap kon behouden.

In de MXGP-categorie had Mattia Guadagnini wat problemen, maar hij wist cruciale punten te verzamelen. Hij kreeg te maken met een incident buiten het circuit en problemen met zijn bril in de eerste manche, wat leidde tot een 13e plaats. De tweede manche was echter een solide comeback, waarin hij zich aanzienlijk verbeterde en de achtste plaats in de wacht sleepte. Guadagnini’s gecombineerde resultaten leverden hem een 10e plaats in het algemeen klassement op.

LEES MEER  Alles wat je moet weten van de MXGP of Flanders in Lommel

 

Mattia Guadagnini: “Ik ben blij met het weekend; ik voelde me goed vanaf zaterdagochtend en genoot echt van het circuit. Ik had zaterdag een goede kwalificatierace en probeerde die flow vandaag vast te houden. Ik had niet de beste start in Moto 1, ik ging van de baan in de tweede bocht en een probleem met mijn bril hielp niet mee, maar ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk te herstellen. Ik had een hele goede start in de tweede manche, maar de race werd uitgesteld. De tweede start was niet zo goed als de eerste, maar ik slaagde er toch in om een goede positie te veroveren en me te meten met de top. Ik wist mijn ritme te vinden en behaalde een solide achtste plaats. Gezien mijn conditie op dit moment, omdat ik er zo lang uit ben geweest, kan ik tevreden zijn met het weekend – niet alleen vanwege het goede resultaat, maar meer nog vanwege het rijden en het gevoel. Het is een goed punt om te beginnen en te verbeteren.”

Kay de Wolf: “Het was een goed weekend – ik heb mijn puntenvoorsprong vergroot – en ik ben echt tevreden over het hele weekend. Het is jammer dat de derde en tweede plaats niet genoeg waren voor het podium. Ik vond dat ik over het algemeen goed reed. De starts waren niet zo goed en de consistentie was ook goed. Ik wil me gewoon concentreren op mijn rijden in het algemeen – ik voel me op dit moment erg comfortabel op de motor en ik kijk uit naar de volgende ronde in Frankrijk.”

LEES MEER  Jack Chambers geeft een update na de crash

Lucas Coenen: “De laatste paar races waren echt moeilijk voor me. Ik bleef blessure na blessure oplopen. Mijn schouder is nog niet 100% en ik vecht er nog steeds mee, maar vandaag heb ik kunnen winnen. Dit was een zwaar weekend. In de eerste manche was ik gefrustreerd omdat ik iemand niet kon passeren. In de tweede manche probeerde ik gewoon mijn ritme te vinden. Ik kwam op de derde plaats en toen op de leiding en ik probeerde het gat zo goed mogelijk te dichten. Ik hoop dat we, nu we eindelijk gewonnen hebben, dit tempo de rest van het jaar kunnen vasthouden en kunnen zien waar we eindigen! Heel veel dank aan het hele team en alle support – dit zou niet mogelijk zijn zonder jullie allemaal!”

Foto’s: Full Spectrum

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …