X

De comeback van Jens Getteman

Formule 1 superster Kimi Raïkkönen was dé uitgesproken attractie van de Everts & Friends charity race editie 2013. Maar ook voor  24MX Honda’s Jens Getteman (19) zou het voorbije weekend in Genk cruciaal worden. Sinds Valkenswaard stond Getteman immers aan de kant met een schouderblessure en hij maakte zijn comeback tijdens Everts & Friends. De Belgische MX2 kampioen bracht het er met een vijfde plaats in de dagstand echter meer dan behoorlijk van af.

Hoewel de MX1 rookie liet zijn dat de vorm stijgend is, wil  hij pas terug keren in het WK als hij daar volledig klaar voor is. “Ik was heel gemotiveerd om weer aan de start te staan en terug te kunnen rijden,” zei Jens. “Door de hitte werd het wel een beetje speciaal, maar echt last had ik daar niet van. Everts & Friends is sowieso een geweldige race. De beste rijders van vroeger, nu én morgen komen samen om zich te amuseren! Het is een organisatie die goede doelen voor kinderen steunt én het publiek is altijd super enthousiast. Een betere plaats om terug te keren in competitie kon ik me niet inbeelden!”

Eerder dit seizoen schreef Jens de Last Chance manches in Qatar en Thailand op zijn naam. Aangezien de wedstrijden tijdens Everts & Friends maximaal 15 minuten plus één ronde duurden, is dit slechts een begin. “Natuurlijk moet ik de komende weken nog vooruitgang maken. Ik zit ook nog maar drie weken opnieuw op de motor. Op een harde baan kan ik bijna een volledige manche een wedstrijdritme aan. Fysiek voel ik me goed en dat vertaalt zich ook naar het gevoel op de motor. Alleen in het begin was het nog wat zoeken,” geeft de getalenteerde 24MX Honda rijder toe. “Ik was nog niet vloeiend genoeg, en aarzelde een beetje bij het insturen. Alleen voor de wedstrijden in het zand heb ik nog wat meer tijd nodig.”

De volgende afspraak op de kalender van ‘The Joker’ wordt de klassieker op de Keiheuvel in Balen, de derde ronde van de Belgian Masters of Moto X.”Mijn eerste GP wordt de Belgische Grote Prijs in Bastogne. Wat dat zal geven, is nu nog heel moelijk in te schatten. Aan de ene kant zullen sommige rijders best wel vermoeid zijn na zo’n zwaar seizoen, terwijl ik zelf nog heel fris ben. Aan de andere kant zijn de andere MX1 piloten wel gewend aan het hoge racetempo. Terugkomen is altijd lastig. Zeker omdat je de motor zo lang moet missen maar ik ben heel blij dat ik nu weer kan rijden. Ik wil zeker mijn team, mijn manager Luc Goffin, mijn ouders, vriendin en mijn supportersclub bedanken, hun steun heeft me de voorbije maanden enorm geholpen.”

De Sloveen Klemen Gercar, vorig weekend 3de in de MX3 GP van Oekraïne, zal zowel dit weekend in Duitsland als in de Tsjechische Republiek de kleuren van het 24MX Honda Racing team verdedigen.Als alles verloopt zoals gepland zal Santtu Tiainen zijn wederoptreden maken tijdens de Britse GP in Matterley Basin.

Everts & Friends – GP Stars – dagstand

1. Kevin Strijbos
2. Joël Roelants
3. Stefan Everts
4. Rui Gonçalves
5. Jens Getteman (24MX Honda Racing)
6. Johan Boonen
7. Petar Petrov
8. Nick Triest
9. Tom De Belder
10. Mike Vanderstraeten

Foto’s: Ronnysfoto.nl, CDS, Yolien Bormans