X

Roan van de Moosdijk is aangekondigd als HRC Honda-piloot

De Nederlandse rijder Roan van de Moosdijk heeft zich aangesloten bij Team HRC als vervanger van de geblesseerde Ruben Fernandez. De Spanjaard blesseerde zijn knie tijdens een incident in de eerste bocht tijdens de MXGP van Patagonia-Argentinië en heeft sindsdien een operatie ondergaan waardoor hij voorlopig aan de kant zal staan. Team HRC besloot daarom dat het de juiste beslissing was om een andere rijder in te zetten en met v/d Moosdijk beschikbaar, werd de deal snel gemaakt zodat hij kan deelnemen aan de derde ronde van het 2024 MXGP World Championship in Riola Sardo, Sardinië.

Na een campagne in 2023 met veel blessureleed eindigde v/d Moosdijk nog steeds binnen 20 punten van de vijfde plaats in het MX2-kampioenschap, inclusief twee podiumplaatsen en één race-overwinning. Maar omdat de leeftijdsregel betekende dat hij dit jaar moest overstappen naar de MXGP-klasse. De nieuweling kon echter zijn debuut niet maken in de eerste twee rondes van 2024 en is blijven trainen in de hoop later een kans te krijgen om indruk te maken.

Die kans deed zich echter sneller voor dan hij zelf had verwacht, want Fernandez raakte geblesseerd in de eerste bocht van de eerste kwalificatierace van het jaar. Hoewel de #70 een paar weken later tijdens zijn thuis-GP in Spanje wel probeerde om de finish te halen, mocht het gewoon niet zo zijn. Dit heeft de deur geopend voor de EMX250-kampioen van 2019 en hoewel een week voorbereiding op een gloednieuwe machine niet de ideale manier is om je debuut te maken in het zwaarste motorcrosskampioenschap ter wereld, zal de getalenteerde 23-jarige alles geven wat hij heeft om zich te vestigen aan de top van de MXGP-klasse.

Team HRC heeft veel succes gehad met het vinden en koesteren van jong talent. Tim Gajser en Fernandez hebben allebei laten zien dat de Honda CRF450R een geweldig platform is om die grote stap omhoog te maken vanuit de MX2-klasse en nu is het de beurt aan v/d Moosdijk om die sprong te maken, te beginnen op 6 en 7 april in het diepe zand van Riola Sardo.

Roan van de Moosdijk: “Toen ik van deze kans hoorde, wist ik dat ik hem met beide handen moest aangrijpen. De kans om voor Team HRC te rijden, krijg je niet vaak en ik heb goede hoop dat ik iedereen kan laten zien waartoe ik in staat ben, in wat mijn fulltime debuut in de MXGP-klasse wordt. Het zal zeker niet makkelijk zijn om meteen op snelheid te komen op de Honda CRF450R, maar als ik zie hoe goed Tim (Gajser) erop heeft gereden, weet ik dat het een zeer competitieve motor is en ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en me er goed op te voelen. Ik wil iedereen bedanken die me heeft gesteund om dit moment te bereiken en ik kan niet wachten om naar Riola te gaan en me op te stellen voor die eerste gate-drop.

Foto’s: HRC Honda