X

De malle transfermolen ’14 – Desalle

Wie gaat rijdt er in welk team in 2014… Het is weer die interessante tijd van het jaar waarin teams met piloten praten. Een van de grote vragen van deze transferperiode is: “Op welke motor rijdt Clément Desalle volgend jaar?”.

De opties voor de meervoudige vice wereldkampioen zijn echter beperkt. Zo zijn het “Honda World Motocross team” en het “Red Bull KTM Factory Racing team” geen opties. Beide teams zullen namelijk gewoon met hun piloten van dit jaar verder werken.

Er is dus Desalle’ huidige team “Rockstar Energy Suzuki Racing”, die naar wat we hebben vernomen graag zekerheid zouden krijgen na de Grand Prix van Finland. En dan is er “IceOne Husqvarna Team” die naar verluid ook tot de mogelijkheden behoren. Deze Finse formatie liet onlangs verstaan de ambitie te hebben om mee te spelen voor de prijzen. Het enige mogelijke probleem is dat het heropstartende Husqvarna nog niet meteen voor het geld wil zorgen, het geld dat wel nodig is voor het aantrekken van een klepper als Desalle. Conclusie is dus dat als het team van Kimi Räikkönen de MXPanda onderdak wil geven ze er zelf voor de nodige centen moeten zorgen.

Het is trouwens met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijk dat we u vertellen dat het “IceOne Husqvarna team” volgend jaar met een hele nieuwe piloten line-up zullen komen. De namen die naast Desalle ook nog worden genoemd voor deze twee plaatsen zijn o.a. Frossard en Van Horebeek.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven