X

Jeremy Van Horebeek blikt terug op Duitse GP

Jeremy Van Horebeek maakte een moeilijke weekend door op de Lausitzring. De Kawasaki Racing-rijder zou er z’n minst goede wedstrijd in maanden rijden.  Op zaterdagnamiddag verdween hij door een crash op het kunstmatig aangelegd circuit al vroeg uit de kwalificatierace.

Op zondag was Van Horebeek weliswaar de auteur van een redelijk sterke eerste manche (7e) maar zou hij in de herneming voor het eerst sinds lang buiten de top-10 eindigen.

Ik voelde mij nooit echt comfortabel op dit circuit” blikte Van Horebeek op zondagavond terug op z’n Duitse GP. “Na die crash in de kwalificatierace kreeg m’n zelfvertrouwen een knauw. Ik hing zesde toen ik hard ten val kwam in een ritmesectie. De motorfiets was beschadigd en door m’n DNF moest ik op zondag vanaf een vijfentwintigste plaats starten. M’n starts waren niet echt goed te noemen. In beide races moest ik vanuit het pak terugkomen en had ik het moeilijk om in te halen. In de eerste manche kon ik nog tot een zevende plaats terugkomen maar in de tweede maakte de hitte het zwaar. Ik kwam niet verder dan een dertiende plaats” aldus de Kawasaki Racing-rijder.

Toch blijkt ‘the Jerre’ niet te zwaar aangeslagen te zijn: “Het was m’n slechtste resultaat sinds Nederland maar ik ben nu alweer gefocust op de Tsjechische GP van volgend weekend.”

Met 327 punten prijkt Jeremy Van Horebeek momenteel op de 7e plaats in het WK MX1.

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez