X

Zieke Roelants haalt top-10 in Finland

Het zit Joël Roelants dit jaar niet mee. De Monster Energy Yamaha-rijder leek na Letland terug op de goede weg te zijn maar in Hyvinkää zouden maagproblemen hem parten spelen. Niettemin kan Roelants op een zware zandbaan altijd wat meer en zodoende kon hij de schade beperken in de Finse MX1 GP.

In beide manches zou Roelants telkens als tweede eindigen en het was ook op die plaats dat hij de Finse GP zou afsluiten.  Na de GP gaf Jay R. tekst en uitleg.

Vorige week had ik maagpijn, deze week staken ze weer de kop op maar dan tijdens m’n training. Ik kreeg pillen voorgeschreven maar desondanks had ik dit weekend nog last van krampen. Ik kon dus niet voluit gaan en reed maar aan 50%. In de laatste ronden probeerde ik er nog voor te gaan maar tegen dan zat ik eigenlijk al steendood. Ik denk dat ik het maximale uit deze GP heb gehaald. Ik moet nu thuis opnieuw gezond zien te worden en me dan goed voorbereiden voor de GP van Duitsland. Het was een circuit waarop de fysiek beproefd werd en we hadden een vrij goede set-up gevonden. Maar ik voelde me gewoon “kapot” en heb een heel weekend op rijst en water moeten leven. Ik hoop dat ik hier gauw van verlost ben.”

Joël Roelants staat nu op de 15e plaats met 169 punten in de stand van het WK MX1.

Foto: Yamaha Racing/Massimo Zanzani