X

Zware straffen voor de Alessi Clan

Gisteren lieten we u al weten dat Jeff Alessi en meteen ook de hele Alessi Clan in een enorme storm verzeild waren geraakt nadat Jeff Alessi met een groene laserpen in o.a. Malcolm Stewart’ & Ryan Villopoto’ ogen had geschenen. Toen was het echter nog niet duidelijk welke straffen o.a. Jeff Alessi (broer van), Tony Alessi (vader van), maar ook Mike Alessi zelf en ook het team zouden krijgen.


(Let op rond 0.14 seconden)

Maar nu heeft MXSports, promotor van het AMA Motocross kampioenschap, uitspraak gedaan i.v.m. de straffen en deze zijn niet licht. Zo wordt Jeff Alessi voor onbepaalde duur geweerd van AMA Motocross evenementen en krijgt hij een verbod op MXSports accreditaties. Bovenop dit alles krijgt Jeff Alessi ook nog een boette van 500 dollar.

Teammanager en vader Tony Alessi wordt eruit gestuurd tot het einde van het seizoen. Voor Mike Alessi is er geen reden om te twijfelen aan zijn onschuld, maar omdat piloten verantwoordelijk zijn voor hun omkadering word de piloot gesanctioneerd met een voorwaardelijke boette van 5000 dollar, deze boette zal vervallen na één jaar als er tenminste niks gebeurd in dit ene jaar.

Het SmarTop MotoConcepts team krijgt op hun beurt dan weer een boette van 10 000 dollar, deze boette moet betaald zijn voordat Mike Alessi terug in competitie kan treden. En naar wat de laatste berichten zijn lijkt het erop dat het SmarTop MotoConcepts Team de handdoek gooit voor dit seizoen. Het is een doodzonde voor Mike Alessi dat hij nu het slachtoffer word in deze rotzooi en na de Factory Suzuki & Factory KTM deal vergalt z’n familie wederom een zitje bij een team.