X

Wie domineerde op de Keiheuvel?!

De eerste verrassing van de dag is al een feit! Niet Jeffrey Herlings maar Kevin Strijbos won deze voormiddag de kwalificatieheat in het Belgisch Kampioenschap op de zware piste van de keiheuvel. De Rockstar Energy Suzuki piloot nam de kopstart voor o.a. Shaun Simpson en Marc De Reuver maar al snel werkte Jeffrey Herlings zich op naar de tweede plaats.

De net gekroonde wereldkampioen MX2 kroop in het wiel van Kevin Strijbos en schuwde de risico’s niet maar onze landgenoot gaf geen krimp en won zodoende knap de kwalificatiewedstrijd voor de zogenoemde snelste zandrijder van de wereld. In de achtergrond had de minder gestarte Ken De dycker zichzelf al opgewerkt naar een derde plaats voor Shaun Simpson en een toch wel sterke Marc De Reuver.

Nog een interessante nevengebeurtenis was het feit dat in het middenveld Steve Ramon en Romain Febvre een beetje ongelukkig met elkaar in aanraking kwamen en daardoor dus helemaal naar achter werden teruggeslagen.

Eerste reeks Inters Open – RaRaRa Wie anders…

Na wederom een kopstart voor Kevin Strijbos, iets waarop de man uit Wuustwezel een patent krijgt in Belgische wedstrijden, zagen we een interessante eerste kwart. De op kop gestarte Kevin Strijbos en de razendsnelle zandhaas Jeffrey Herlings vochten een meer dan interessant duel uit en even leek het er zelfs op dat ook een zeer snelle De Dycker de strijd ging vervoegen.

Maar dat gebeurde uiteindelijk toch niet, neen Jeffrey Herlings nam snel de kop, reed enkele snelle ronden en knalde zo weg van Kevin Strijbos. Ken De Dycker kon of wilde duidelijk z’n verschroeiende tempo niet langer meer volhouden en settelde zich op de derde stek. Op vier vonden we een ijzersterke Marc De Reuver die toont dat het vaderschap hem toch vernieuwde moed heeft gegeven. Hij hield knap Petar Petrov & Jake Nicholls af.

Reeks 2: Wederom zet de Keizer van het Zand alles naar z’n hand!

In de kwalificatiewedstrijd en de eerste reeks kon Kevin Strijbos nog enigszins tegenstand geven aan Jeffrey Herlings, maar in de tweede reeks domineerde Jeffrey Herlings van start tot finish. Achter de keizer van het zand legde Kevin Strijbos, als best of the rest, makkelijk beslag op de tweede stek. Achter “The New Kid” rukte Ken “Keeno” De Dycker, die inhaal race leverde hem in de laatste hectometers nog een derde plaats op en dat in nadeel van Shaun Simpson. De Bulgaar Petar Petrov maakte de top vijf compleet.

Wat met Jeremy Van Horebeek, de net geselecteerde MX2 piloot voor het Belgische MXON team, vraagt u zich misschien af? De Kawasaki piloot kende een enorme pech met een voetsteun die geen zin meer had. Daarmee zat z’n wedstrijd er al in de eerste ronde op.