X

Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing sluit driejarig contract met Aleksandr Tonkov

Het Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing heeft een driejarige overeenkomst gesloten met de 19-jarige Aleksandr Tonkov. De Rus Tonkov zal dus samen met de Fransman Romain Febvre het Husqvarna Factory team gaan vormen in 2014.

Aleksandr Tonkov is wel zeker één van de revelaties van het lopende MX2 seizoen. Na een moeilijke start van het seizoen kwam Tonkov tijdens de Grand Prix van Italië in Maggiora helemaal onder stoom te zitten. Tijdens de GP in het Tsjechische Loket pakte hij zelfs zijn allereerste podiumplaats van zijn nog jonge carrière. Dat deze sympathieke Rus wel wat in zijn mars had werd al snel opgemerkt door Jacky Martens die toch wel oog heeft voor talent. Dus werd er tijdens de Grand Prix van Tsjechië al meteen een contract voor drie jaar ondertekend om zo toch maximale samenwerking te bekomen.

Jacky Martens : ’’Met Aleksandr en Romain hebben we twee talentvolle rijders voor 2014 die mee kunnen strijden voor de podiumplaatsen. Beide rijders hebben dit jaar al veel goede dingen laten zien maar hebben door blessures veel punten laten liggen. Het team zal de rijders hiermee een betere structuur bieden zodat ze op de juiste manier verder kunnen groeien zodat we volgend jaar en in de jaren erna mooie dingen van ze kunnen verwachten. Ook als het fabrieksteam van Husqvarna, heb ik er alle vertrouwen in dat we goed gaan scoren in 2014 en in de jaren erna’’.

Foto : Bavo Swijgers
Tekst : @Kris…