X

Zelzate maakt zich op voor Rock the Ramp!

Op vrijdag 23 augustus hoort u ronkende motoren, ruikt u de geur van benzine en ziet u vooral adembenemende stunts uitgevoerd door het internationale gerenommeerde FMX4Ever team uit Zelzate. Vanaf 20u00 wordt er opnieuw een massa volk verwacht aan de Vredekaai in Zelzate voor een wervelende, adembenemende FMX show, BMX demo’s  en een unieke Nitro Circus Live stunt. Enkele top-dj’s zorgen tussen de stunts door voor stomende beats en op het podium zullen ook AB Nono en Janez Detd Circo een optreden geven.

De Oost-Vlaamse gemeente Zelzate is, op vrijdag 23 augustus, opnieuw gastheer voor Rock The Ramp, een jaarlijks succesvolle gebeurtenis die vele duizenden mensen op de been brengt. Rock the Ramp is een uniek freestyle motorcross event gecreëerd door het internationaal gereputeerde en gewaardeerde FMX4Ever team van Zelzatenaar Jimmy ‘Jimbo’ Verburgh. “FMX is een extreme sport en waarschijnlijk één van de meest gevaarlijke. Voor de nieuwe editie van Rock The Ramp zijn we er dit jaar in geslaagd om 14 riders uit 4 continenten naar Zelzate te halen die allen adembenemende stunts gaan uitvoeren op hun gepimpte FMX motoren. Ook voor het publiek wordt het iets heel bijzonders want zij staan namelijk op een armlengte van de arena waar de Red Bull X-Fighters hun kunnen tonen. Dit jaar wordt nog straffer en spectaculairder dan de voorbije jaren,” zegt Jimbo nu al enthousiast.

Happening

Rock The Ramp streeft er naar om een totale happening te worden. De georkestreerde show wordt opgebouwd met stunts – op een spectaculaire ramp – uitgevoerd door motoren en bmx rijders. De show gaat doorheen de avond naar een climax die bestaat uit chaos, adrenaline, stomende beats, live muziek – er staan optredens op het programma van AB Nono en Janez Dedt Circo – en een spectaculaire lichtshow. “We beginnen om 20u00 wanneer het buiten nog licht is en doorheen de avond – wanneer de donker valt – wordt het gebeuren alleen maar spectaculairder. Dankzij de goede samenwerking met de mensen van licht en geluid kunnen we nog meer een totaal gebeuren aanbieden en wordt Rock The Ramp een avond om nooit te vergeten,” klinkt het bij de organisatoren die er nog aan toevoegen dat er, naast de drank- en eetstanden, ook springkastelen en diverse andere randactiviteiten te vinden zullen zijn op de Vredekaai.

Nitro Circus Live

Wie naar Rock The Ramp komt kijken zal ook al in de sfeer worden gebracht voor Nitro Circus Live, het grootste indoor live action sport evenement van Travis Pastrana wat op 5 december opnieuw neerstrijkt in het Sportpaleis in Antwerpen. De Belgische FMX rijders Jimmy ‘Jimbo’ Verburgh en Gilles ‘Baton’ Dejong zijn toegevoegd aan de line-up van Nitro Circus Live. Samen met nog enkele stunt-rijders uit de show laten zij, in Zelzate, al een voorsmaakje zien van wat je begin december in Antwerpen mag verwachten.

Rock The Ramp is een organisatie van FMX4Ever in samenwerking met het feestcomité van Zelzate en gaat door op vrijdag 23 augustus, vanaf 20u00 op de Vredekaai in Zelzate. Tickets kosten €10 en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Meer informatie kan je vinden op www.rocktheramp.be