X

Jeremy Delincé eindelijk beloond!

Als je voor een website schrijft moet je ietwat neutraal blijven, maar als we toch een boon mogen hebben voor iemand is het wel voor Jeremy Delincé. Een jongen die keihard werkt en na een pechjaar uit het wereldkampioenschap verdween. Maar Jeremy Delincé zou Jeremy Delincé niet zijn als hij nu niet keihard terug aan de weg moest timmeren!

Daarvan plukte onze landgenoot dan ook dit weekend de vruchten. De RB Yamaha piloot werd in Zwitserland, Zwitsers MX1 kampioen tegen kleppers als Julian Bill, voormalig wereldkampioen MX3 en jarenlang vaste waarde in het wereldkampioenschap en tegen Valentin Guillod de kersverse Europese MX2 kampioen! De laatste manche die door moest gaan in Les Vieux-Prés werd door hevige mist afgelast en zo had Delincé genoeg aan z’n 3 punten voorsprong op Julien Bill en z’n 37 punten op Valentin Guillod.

Wij vonden dit genoeg om hem even aan de tand te voelen!
MXM: Kan je zeggen hoe dit voelt?
Delincé: De laatste race werd afgelast dus het voelt een beetje raar om op deze manier het kampioenschap naar me toe te trekken. Maar na alle uren werk aan de motoren en de conditie is het een geweldig bevredigend gevoel om deze titel te veroveren!

MXM: Je had een lang en zwaar gevecht met rijders als Bill en Guillod, toch internationaal gekende piloten, hoop je dat dit nu kansen kan meebrengen?
Delincé: Natuurlijk, tegen Julian Bill en Valentin Guillod racen was niet makkelijk. We hadden echt een heel jaar geweldige duels met elkaar. Ik hoop dat iemand merkt dat ik deze jongens aankan en dat dit mij kansen geeft in de toekomst.

MXM: Wat staat er nu nog op het programma?
Delincé: Nu heb ik nog één race, het ADAC in Holzgerlingen dit weekend, dan neem ik een korte rust pauze. Daarna is het weer volledig focus naar volgend jaar! Voor volgend jaar zal ik zien welke opportuniteiten er uit de bus vallen en dan beslissen we zo snel mogelijk.

We vroegen hem ook of hij zoals sommige van z’n Zwitserse tegenstanders zich aan supercross gaat wagen Jeremy vertelde ons dit:
Delincé: Supercross zit niet in m’n schema. We hebben geen goede banen om dat te oefenen. Mij kwetsen in Supercross omdat ik er niet klaar voor was zou ook een beetje dom zijn.

MXM: Je hebt waarschijnlijk wel een hele boel mensen die je eens wil bedanken, dus dit is je kans!
Delincé: Ik zou graag Doma Uitlaten willen bedanken voor al de jaren van steun, Serge Put van MX477 en X-Brand, Garage Gernier, AMC-Orp, FMWB en Adeps voor de geweldige hulp! Naast deze mensen moet geef is er uiteraard een speciaal dank woord voor men vriendin, mijn ouders, de vrienden en al de fans!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: CDS