X

Keeno pakt de dubbel in “klein Namur”!!!!

Het parcours aan de kleine Gete word vaak vergeleken met de Citadel van Namen en deze vergelijking is zeker niet onterecht. Het prachtige parcours met een hele bijbel aan geschiedenis zorgde meteen voor een interessante kwalificatiereeks.

In deze kwalificatiereeks zagen we in de eerste bocht de snelste uit de tijdstraining Jeremy Delincé al tegen de grond gaan samen met Marc De Reuver. Beiden startte als laatste en voorlaatste maar Jeremy Delincé vocht zich plaats na plaats naar voor en liet zien dat z’n snelste tijd in de tijdstraining geen gelukstreffer was. In het ijzersterke deelnemersveld eindigde hij nog knap elfde, De Reuver ging niet meer voor een resultaat en reed nog enkele snelle ronden.

Naar voor dan waar Kevin Strijbos de “holeshot” nam voor Evgeny Bobryshev, Ken De Dycker en Shaun Simpson. Ondertussen scheidde Kevin Strijbos en Evgeny Bobryshev zich af van o.a. Ken De Dycker, Shaun Simpson en Tanel Leok… Beide leiders vochten een kort duel uit waarin de Rus aan het langste einde trok, hierdoor won hij dan ook de kwalificatiereeks voor Kevin Strijbos en Jeremy Van Horebeek die na een zeer matige start zich knap voorbij Ken De Dycker, Shaun Simpson, Tanel Leok en Romain Febvre had geknokt.

Eerste heat MX1 – BMMX Orp-Le-Grand

In de eerste reeks van de Inters MX1 kregen we een holeshot van Marc De Reuver, de Nederlander moest echter snel enkele plaatsen toegeven aan Ken De Dycker, Evgeny Bobryshev en Jeremy Delincé. Even later kwamen dan nog Jeremy Van Horebeek en Kevin Strijbos voorbij Marc De Reuver. Jeremy Van Horebeek maakte meteen jacht en ging z’n naamgenoot Jeremy Delincé voorbij. Kevin Strijbos bleek dan weer moeite te hebben om Jeremy Delincé te volgen, maar toen de Suzuki rijder enkele ronden later gewoonweg het circuit verliet, was het duidelijk dat er meer aan de hand was dan enkel “niet kunnen volgen”.

Ondertussen hadden we aan de kop een solo slim gekregen van Ken De Dycker en daarachter kregen we een “instortende” Evgeny Bobryshev die werd opgerold door Jeremy Van Horebeek. Die laatste was zelfs zo op snelheid dat hij aan de finish bijna de uitbollende Ken De Dycker nog te stekken nam. In de laatste ronde zagen we trouwens ook nog een zeer geïrriteerde Marc De Reuver die daarin z’n vijfde plek nog weggaf aan Shaun Simpson.

1. Ken De Dycker
2. Jeremy Van Horebeek
3. Evgeny Bobryshev
4. Jeremy Delincé
5. Shaun Simpson
6. Marc De Reuver

Tweede heat MX1 – BMMX Orp-Le-Grand

Shaun Simpson was de snelstarter van dienst, de Brit nam de holeshot voor Ken De Dycker en Jeremy Delincé. Na kwart wedstrijd was Ken “Keeno” De Dycker echter de Britse leiding beu en nam hij de leiding over van Shaun Simpson. Daarachter waren beide Jeremy’s dan weer in een duel verwikkeld. Jeremy Van Horebeek die wederom niet de beste start had, door een val, won dit duel, stootte meteen door en over Shaun Simpson naar de tweede plek.

Wat we dan te zien kregen was om duimen en vingers af te likken. Ken De Dycker en Jeremy Van Horebeek maakte er een schitterend spektakel van tussen hun beide met enkele knappe pogingen van “de Jerre” om de leiding te ontfutselen van z’n MXON teammaat. Maar op het toch Ken De Dycker die aan het langste einde trok. Daarmee neemt hij niet enkel de eindoverwinning in Orp maar verzekert hij zich hypothetisch van de Belgische titel van dit jaar.

1. Ken De Dycker
2. Jeremy Van Horebeek
3. Shaun Simpson
4. Jeremy Delincé
5. Steve Ramon
6. Petar Petrov
7. Kevin Fors
8. Nick Triest
9. Marvin Van Daele
10 Tanel Leok

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik “Vepix” Van Eeckhoven