X

Voorbeschouwing BMMX Mont Saint Guibert

Aankomend weekend wordt in Mont Saint Guibert de laatste manche van het Belgian Masters of Moto X verreden. Een minpunt voor de organisatie is echter dat Ken De Dycker zich wel al in Orp-Le-Grand als Belgisch Kampioen MX1. Dit zal na het lezen van deze voorbeschouwing toch géén reden blijken om als fan afwezig te blijven op de prachtige site in Mont Saint Guibert.

Zo heeft de organiserende club “RMC Pierreux” van deze wedstrijd een vaste waarde gemaakt op de Belgische kalender. Hiernaast weten ze ook steeds een interessante deelnemerslijst te strikken. Dit jaar zullen naast de gebruikelijke namen zoals onze Belgen en ook o.a. de Grand Prix winnaar uit Lierop, Shaun Simpson, zal Cyril Coulon, Mika Musquin (broer van), Thomas Allier en Cédric Soubeyras aan het starthek staan.

Ook heeft deze club al een mooie reputatie opgebouwd als we praten over een parcours. Op één editie na die door weken lange regen werd geboycot, hebben de piloten en fans steeds een omloop gekregen die op veel bijval kon rekenen. Sommige spraken zelfs over een micro Glenn Helen! Een prachtig compliment dat kan tellen.

Wie op het prachtige parcours voor de overwinning zal strijden wordt afwachten. We hebben alvast drie namen die we extra in het oog zullen houden. Kevin Strijbos omdat deze toonde dat hij wel degelijk in supervorm verkeerd, Shaun Simpson omdat de Schot na z’n eerste MX1 Grand Prix overwinning wel op wolkjes zal rondrijden en dan Ken De Dycker die misschien toch nog een laatste maal wil tonen dat de heisa rond z’n MXON vooral ‘zever in pakjes’ is.

Uiteraard mogen we Ken De Dycker’ Motocross of Nations ploeggenoot Jeremy Van Horebeek niet vergeten en daarnaast nog de Honda piloten Evgeny Bobryshev en Cédric Soubeyras! Deze drie zijn misschien naast de “favorieten” de grootste “outsiders” voor de laatste BMMX overwinning van het seizoen.

Monster Energy Trophy

In de Monster Energy Trophy, of de Inters MX2, is de strijd nog helemaal open voor de Belgische titel. Tervurenaar Damon Graulus domineerde de meeste van z’n wedstrijden maar moest ook al enkele malen afrekenen met pech. Dit zorgt er nu mede voor dat Jesper Johnsson, (17 punten) en zelfs mathematisch Dietger Damiaans (41 punten) nog meedingen naar de Belgische titel in Mont Saint Guibert.

Het wordt dus met argusogen uitkijken naar de wedstrijden van zondag. Wie houdt er z’n hoofd het koelste? Krijgen we een faire strijd tussen de jongelingen of krijgen we een strijd op het scherp van de snede?! Een thriller als het ware?

Tekst: Matthias Van Eeckhoven