X

Brent Vandoninck wint in Vlissingen

Afgelopen weekend werd in Vlissingen de traditionele strandcross betwist en wie anders dan de Nederlandse “Zandkoning” Marc De Reuver won?! De Nederlandse BT Motorsport Honda piloot, die ook mikt op Le Touquet in 2014, was ijzersterk in allebei de manches. Hiermee bewees hij een maatje of twee te groot te zijn voor de Franse strandcrossspecialist Adrien van Beveren en Nigel Widmann die respectievelijk tweede en derde werden. De andere Franse strandcrossspecialist Jean-Claude Mousse vervolledigde samen met onze landgenoot Axel Van de Sande de algemene top 5.

In de MX2 klasse kregen we een Belgische overwinning met Brent Vandoninck. De Creymert Racing piloot werd tweede in de eerste manche, die overwinning moest hij laten aan Mark Boot. Maar in de tweede manche viel Mark Boot uit en won onze landgenoot. Dat was voldoende om in de algemene stand Roy van Heugten en Jordi van de Wiele voor te blijven!

Bij de jongelingen van de 85cc hield Tallon Verhelst knap de Belgisch eer hoog door in de tweede reeks een tweede plek te scoren. Dat was samen met z’n zevende plek uit de eerste reeks goed voor een vierde stek algemeen. De overwinning in deze categorie was voor Bart Klijn voor Sem Van Ewijk en Stan Brons.

De volledige uitslag van het evenement kan u raadplegen op Mylaps.com