X

VePix.be team klaar voor de RES Axel 2-uurs

Op 12 oktober is het weer zo ver. Dan gaan de snelste 65 & 85cc rijders van Zeeland en omstreken 2uur lang baggeren in het Axelse zand. Gelukkig hoeven ze dit niet in hun eentje te doen, maar in teams van twee of drie piloten. VePix.be zal net als de voorgaande twee edities aan de start staan. Dat met bijna net hetzelfde team als vorig jaar; fmx 4-ever piloten Bo De Clercq en Ian de Sweemer en Stabilo Pro grip rijder Jago Geerts. Deze drie Belgische toptalenten gaan hun best doen om iedereen de pech van vorig jaar te doen vergeten.

Zowel Bo De Clercq als Jago Geerts zijn bekend met het evenement als met het team. Vorig jaar al vertegenwoordigden zij VePix.be fotografie en lieten ze van hun beste kant zien, tot mechanische pech hen van de overwinning weerhield. Ian De Sweemer is echter ook niet onbekend aan het evenement. Hij eindigde vorig jaar met zijn team net naast het podium. Naast de ervaring in dit toch wel speciale evenement hebben deze drie jonge kerels ook al heel wat ervaring op hoog niveau. Zo is Ian zesde geëindigd in het BK 85cc en behaalde hij een zeer knappe 3e plaats tijdens het BK in Mons. Bo De Clercq heeft zich dit jaar dan weer gefocust op mooie losse wedstrijden. Waaronder enkele clubmotorcrossen in Axel, waar hij een keer derde, tweede en eerste is geëindigd.  Ook heeft Bo zich enkele keren sterk getoond tijdens ONK’s, zo werd hij tijdens een ONK in Markelo knap 9e. Jago Geerts heeft dit jaar een Nederlands programma afgewerkt. Naast dat hij 3 van de 5 deelgenomen BK wedstrijden won heeft hij zichzelf onlangs nog maar verzekerd van de Nederlandse jeugd titel bij de 85cc’s, heeft hij het laatste ONK in Lichtenvoorde gewonnen en staat hij knap op het podium in de totaalstand van het ONK. Over een dreamteam gesproken!

Wie heeft nu dit team bij elkaar geraapt? Laten we dat de persoon in kwestie zelf vertellen: “Ik ben Frederik Van Eeckhoven, ook bekend als fotograaf VePix.be. Dit jaar was het niet zo simpel om een team bij elkaar te frutselen. Ik was nogal laat begonnen met het zoeken en had plots dan toch meer kandidaten dan plaatsen in het team. Gelukkig is nu alles goed gekomen en ben ik er zeker van dat we het met Jago, Ian en Bo super gaan doen. Ik heb nog geen deelnemerslijst gezien, maar ik kan nu al vrij zeker zeggen dat een podium moet lukken. Vorig jaar werden we door pech tweede, het zou leuk zijn mochten we hiervoor sportieve revenche nemen en winnen!”

Dit jaar is er maar één nieuwkomer in het VePix team, namelijk Ian de Sweemer en hij had het volgende te vertellen. “Ik ben blij dat Frederik me voor het team vroeg. Vorig jaar zat ik ook niet in een slecht team, maar toch is dit team wel nog een stapje hoger. Dat ik met Bo De clercq en Jago Geerts kan mee rijden is gewoonweg geweldig. De 2-uurs cross vind ik best een belangrijke wedstrijd. Het is eens iets anders dan een gewone motorcross en de reputatie van deze wedstrijd is ook wel goed.”