X

Wordt Andrea Bonacorsi de vervanger van Maxime Renaux?

Het Monster Energy Yamaha Factory Racing Team was dit jaar met hoge verwachtingen afgereisd naar Argentinië maar de openings-GP verliep allerminst naar wens. Jago Geerts crashte tijdens de eerste meters van de kwalificatie en liep flink wat lichamelijke schade op waardoor hij maanden aan de kant moet. Bovendien gooide zijn teammaat Maxime Renaux twee weken later de handdoek in de ring vanwege hevige enkelpijn. Radio paddock spreekt nu van Andrea Bonacorsi die vanaf Portugal de motor van Renaux zou bemannen.

Renaux liep vorig jaar een voetblessure op en die blessure speelt hem nu opnieuw parten waardoor een nieuwe operatie nodig blijkt. De 20-jarige Bonacorsi is bezig aan zijn rookie-seizoen in de MX2 maar sinds de vorige GP in Trentino worden de geruchten steeds concreter dat de Italiaan per direct de overstap maakt naar de MXGP-klasse en de Yamaha YZ450F. Het zou een verrassende maar ook een logische keuze zijn omdat Bonacorsi’s lichaamsbouw meer geschikt is voor een 450cc-machine. Dat bewees hij vorige jaar al tijdens de MXoN. Eerder schoof Yamaha al de machine van Geerts onder de bips van zandkoning Todd Kellett. Die werd in Riola Sardo 19de.

Momenteel moet het team van Hans Corvers het stellen met Calvin Vlaanderen. Die deed het meer dan prima in Trentino want hij werd vierde in het dagklassement waardoor hij bewees dat hij de snelheid heeft om weer voor een podiumplaats te kunnen gaan. We verwachten later deze week een persboodschap uit het Yamaha kamp rond de mogelijke switch van Bonacorsi.

Foto: Fullspectrum Media