X

Kim Savaste sluit meerjarig contract met KTM

We ontvingen zopas het schitterende nieuws dat Kim Savaste een 5 jarig fabriekscontract heeft afgesloten met de Oostenrijkse motorfabrikant KTM. De info is ons door Anu de mama van Kim zelf bevestigd. Het 13 jarige Finse talent was dit jaar al aan een heel sterk seizoen bezig en dat is blijkbaar bij KTM niet onopgemerkt gebleven. Hij werd heel knap derde in zowel het Europees Kampioenschap 85cc alsook in het sterke Duitse kampioenschap. Tijdens het wereldkampioenschap in het het Tsjechische Jinin had hij tot tweemaal toe pech en kon geen vuist maken. Onlangs stond hij nog te schitteren op het podium, naast de andere groten de aarde, tijdens de Red Bull give me five in Madrid.

Kim zal de komende vijf jaar verder in alle rust kunnen ontwikkelen bij KTM. Die Oostenrijkse fabrikant lijkt trouwens hun zaakjes heel goed voor elkaar te hebben de komende jaren. Want naast Jonas Pauls, Conrad Mewse en Jorge Prado lijkt de doorstroom van talenten binnen de Oostenrijkse stal geen grenzen te kennen, zeker nu dit drietal ook nog eens Savaste als teamgenoot mogen begroeten. Kim zal volgend jaar terug aan de slag gaan in het Europees kampioenschap 85cc grote wielen, evenals het Duitse ADAC, WK, aangevuld met andere grote Internationale wedstrijden.

Via deze weg willen de ouders en Kim ook iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt. Zijnde KTM, Fox, Multi Air, EHR, Goldentyre, Arai en vele andere. Een bijzonder dankwoord gaat ook naar Geert Gelaude van MX-Scouting die de kleine Fin afgelopen jaar regelmatig heeft geholpen in zijn verdere ontwikkeling.

Tekst en Foto; Geert Gelaude