X

Radson stapt uit het Belgische Motorcross!

Radson stapt uit het Belgische Motorcross, een bladzijde wordt omgeslagen!

Aan alle mooie liedjes komt een einde. De samenwerking tussen Radson en het Belgische motocross kampioenschap komt na tien jaar ten einde. Het bedrijf uit Zonhoven zag zich door z’n internationale strategie wat betreft sportsponsering genoodzaakt zich terug te trekken uit het Belgisch Kampioenschap motorcross. In 2013 was Radson nog de belangrijkste partner van het ‘Belgian Masters of Motocross’.

Voordat Radson z’n naam verbond aan het Belgisch kampioenschap motorcross, was de radiator fabrikant al bekend van o.a. op de uitrusting van Stefan Everts. Na de carrière van de tienvoudig wereldkampioen bleef Radson het motorcross trouw. Zo gaf het de onvoorwaardelijke steun aan het Belgisch kampioenschap. Hun steun zorgde er mede voor dat het ‘BK’ kon uitgroeien tot één van de zwaarste en meest toonaangevende nationale kampioenschapen in Europa!

“Met de terugtrekking van Radson, vandaag de dag onder Finsbestuur, wordt er een bladzijde omgeslagen in onze vaderlandse motorcross”, zei een bedrukte Edmond Detry. De promotor van de ‘Belgian Masters of Motocross’ vertelde ook nog: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld na de terugtrekking van Radson uit ons kampioenschap. We hebben geweldig samengewerkt. Maar ik moet hun keuze nu respecteren. De directie heeft vanaf heden andere doelen.”

Niettemin sluit Detry positief af: “Als promotor kijk ik de toekomst hoopvol te gemoed, met de steun van Radson, hebben we vorig jaar enorme stappen in de juiste richting gezet om zo het kampioenschap te innoveren. Het Radson verhaal mag dan eindigen, ik ben klaar om er een nieuw te schrijven! Ik ben er dan ook van overtuigd dat het Belgisch Kampioenschap genoeg troeven in handen heeft om andere grote merken aan zich te binden. De komende weken zal ik dus opzoek moeten naar nieuwe partners.”

“Wij geloven dat het imago dat ons merk, Radson vandaag de dag heeft grotendeels te danken is aan de betrokkenheid in de internationale en Belgische motorcross.”, zegt Stefan Ramons, Marketing Manager bij Radson. “Wij danken iedereen die tijdens deze belangrijke periode in de geschiedenis van ons merk deel uitmaakte van de motorcrossfamilie. Vandaag de dag is er ook duidelijk een nieuwe dynamiek zichtbaar in het Belgische motorcross. Wij danken Edmond Detry en zijn team voor de professionele ondersteuning die ze ons dit jaar boden!”

Een pagina wordt omgedraaid voor één van de trouwste bondgenoten van Belgisch Motocross. Daarmee kan hopelijk een nieuw en minstens even schitterend verhaal starten!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven