Aranda & Jaulin halen Duitse SX titel binnen!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Gisteren en vandaag werden in Duitsland nog twee manches voor het Duits supercross kampioenschap verreden. In de de SX2 klasse was er over het hele weekend niks te doen aan de Fransman Sullivan Jaulin. De piloot uitkomende voor het Pfeil Monster Energy Kawasaki team won de titel van Prins van Dortmund met 90 punten tegenover Dominique Thury die met 74 punten tweede finishte. De derde plek ging naar een regelmatige Adrien Escoffier. Sulivan Jaulin wist zich met dit resultaat meteen ook zeker van de Duitse Supercross titel! Het zoveelste succesverhaal voor het Pfeil Monster Energy Kawasaki team!

In de SX1 klasse was het uitkijken naar vooral de Fransen en Gavin Faith. Op de zaterdagavond was het Gavin Faith die in de finale het laken naar hem toehaalde op zondagmiddag was het dan weer Florent Richier… Toch waren geen van beide erg gelukkig want het was Greg Aranda van Sturm Racing Kawasaki die met zowel de spiksplinternieuwe Suzuki Swift als met de Duitse Supercross titel aan de haal ging!

Een leuk aardigheidje op zowel zaterdagavond als op de zondagnamiddag werd de freestyleshow opgevrolijkt door twee gekke belgen! Gilles Dejong en Rob De Clercq deden in Dortmund een duo-backflip! Zo kreeg het Duitse feestje toch nog een beetje een Belgisch tintje!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Supercross-Dortmund.de / Jan Brucke

Uw reacties

Ook te lezen