Interview: Nancy Van de Ven

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Eén van de opvallendste verschijningen in de Zeelandhallen van Goes was Nancy Van de Ven, dit niet enkel vanwege haar looks, maar misschien wel meer vanwege de snelheid die de nog steeds maar 16 jarige dame tentoon spreidde. De Zeeuwse Grand Prix rijdster wist op zaterdag knap een 5de plek te behalen en dit in de SX2 klasse. Een klasse waarin de 250cc 4takt oververtegenwoordigd was en zij zich staande hield met haar vertrouwde 125cc 2takt machine!

MXM: Nancy, je staat hier meer dan goed je mannetje op deze supercross baan in een mannenwedstrijd… Heb je dan geen interesse in de grote internationale vrouwen supercrossen?
NVDV: Ja zeker wel, zo was er bijvoorbeeld dit weekend een wedstrijd in Leipzig waar de dames hun eigen reeks hadden. Maar ik had me hier al ingeschreven en dit is toch ook een beetje een thuis race voor me dus dan rij ik toch liever hier.

MXM: Het aankomende seizoen zal je weer aantreden op een 125cc Van De Laar Yamaha, denk je dat je daaruit je voordeel zal doen?
NVDV: Ik weet niet zeker of ik sneller zou gaan met een 250cc viertakt, hij is zwaarder en soms geeft die motor mij het gevoel dat hij met mij rijd. Terwijl de 125cc tweetakt ik wel helemaal de baas ben, daar doe ik wel mee wat ik wil. Dus voor mezelf is nog een jaartje 125cc de beste beslissing.

MXM: Afgelopen seizoen was je de verrassing, met je 5de stek in het eindklassement. Mik je nu nog hoger of wil je gewoon bevestigen?
NVDV: Er komen een heleboel grote namen terug in competitie. Ik hoop dan ook gewoon terug top5 te kunnen rijden. Dat zou al mooi zijn en dan misschien ergens in een Grand Prix nog een podium, want dat is helaas in 2013 niet gelukt.

MXM: Net zoals de mannen starten de dames in 2014 in Qatar, wat is jouw kijk daarop?
NVDV: Echt stompzinnig! Als je uw kampioenschap al niet meteen wil verprutsen moet je afreizen naar die eerste Grand Prix in Qatar. Je wordt bijna verplicht. Als de organisaties echt een Grand Prix in Qatar willen, zet deze dan als laatste in de kalender dan kan iedereen voor zichzelf bepalen of ze de tonnen budget willen besteden om af te reizen.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen startten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist te winnen voor landgenoot Lucas Coenen (foto). Gajser …
  • Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen start Tim Gajser vanaf de pole-position. De Honda-rijder wist de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te winnen voor Jorge Prado …
  • Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Voor de derde keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 20-jarige crosser wist tijdens de Grand Prix van Turkije te winnen voor Lucas Coenen en …
  • Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Tijdens de tiende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc heeft Mathis Valin de eerste manche gewonnen. De Kawasaki-rijder wist de Yamaha-rijders voor hem te verschalken in de eerste ronde waarna …