Jago Geerts domineert tijdens sx Schijndel

Voor al het feestgedruis was er dit weekend de internationale supercross in Schijndel. Hierin heeft het Belgische top talent Jago Geerts geschitterd. De Stabilo Pro grip rijder won alle 5 de manches in de 85cc klasse. De eerste manche verliep vlot voor Jago, hij nam kopstart en niemand zag hem nog terug. Nico Koch en Harry Kimber finishte tweede en derde. De tweede manche was een ware thriller. Geerts viel bij de start en had enige tijd nodig om zijn motor terug aan de gang te krijgen. Hierdoor was hij op een achtervolgingsrace aangewezen. Vooraan was het Harry Kimber die probeerde weg te geraken van het pak. Dat terwijl Nico Koch en Brian Van der Klij zich gezamenlijk weg naar voor baande. Halfweg koers was Geerts al opgeklommen tot de tweede plaats. Om uiteindelijk in de allerlaatste ronde de kop positie over te nemen en alsnog de tweede reeks te winnen. Achter hem was het spannend tot op de meet. Kimber finishte als tweede, van der Klij als derde en Koch als vierde. Dat met slechts 1,5 seconde verschil tussen hen!

In de overige drie manches wist Geerts telkens van start tot finish te leiden. Dit resulteerde in, uiteraard, een overwinning gezien over het gehele weekend. Nico Koch mocht als tweede het podium op en Harry Kimber als derde. Brian van der Klij viel net naast het podium.

Ook stond er een interessante naam bij de 65cc kleine wielen aan de start in Schijndel. Liam Everts kwam zijn supercross talent eens tonen in hallen van de Molenheide. Liam Finishte 6e algemeen. Deen Max Pedersen, bekend van zijn gigantische dubbelsprong tijdens de 50cc junior cup in één van de ADAC supercrossen (video), won het algemeen klassement.

Tenslotte de Inters (MX2) klasse. Hierin heeft Nick Kouwenberg 5 van de 6 reeksen gewonnen. In de allerlaatste reeks moest hij het onderspit delven voor Fransman Ludovic Macler. Macler is tevens tweede in het algemeen klassement. Nog een andere Fransman, Arnaud Collin bezette het laatste podiumstepje.

Tekst: VePix.be