X

Column: Kevin Wouts

Dag iedereen ! kennen jullie mij nog ? De Wouts leeft nog!

MXMag vroeg mij om van tijd tot tijd eens een column te schrijven over waar ik me tegenwoordig zo allemaal mee bezig hou, wat ik met alle plezier ook zal doen ! Zoals degene die mij kennen al weten doe ik het liever dan ik het schrijf, maar goed, hier toch een poging !

Deze winter is voor mij iets anders verlopen dan de voorbije jaren. Op 6 december had ik een operatie gepland aan mijn pols en dat heeft het gebruikelijke schema wat in de war gestuurd. De operatie aan de pols was nog een gevolg van mijn val tijdens de GP van Valkenswaard vorig jaar. Daarom ben ik tot vlak voor de operatie blijven verder trainen met de moto. Na de operatie heb ik dan 2 weken complete rust genomen alvorens op het gemak te beginnen met de fysieke training. 6 weken later mocht ik dan eindelijk terug op de motor, wat dan ook een hele verademing was.

Ik ben nu een 3-tal weken aan het trainen met de motor en ik moet toegeven dat het nu pas allemaal in zijn plooi begint te vallen. In het begin voelde alles wat stroef aan en vond ik mijn draai niet. Maar gelukkig komt het allemaal op de juiste moment goed.

Net als vorig jaar ga ik dit jaar opnieuw in Duitsland rijden voor het Pfeil Kawasaki team. Mijn „seizoen” in Duitsland begint eigenlijk pas op 6 april in Schnaitheim, maar ik zal op voorhand nog een paar voorbereidingswedstrijden rijden. De eerste is volgende week al in Valence. Het parcour op zich ligt me niet zo heel goed maar op zich is het altijd goed om wedstrijdritme op te doen tussen de grote jongens. Daarentegen rij ik heel graag in Hawkstone park de week erop. Ook zal ik deelnemen in de eerste 2 onk’s

Eens het seizoen gestart is in Duitsland heb ik daar een druk programma maar normaal gezien zal ik toch kunnen deelnemen aan het BK in Beervelde en Balen. Het is altijd leuk om in belgië voor eigen publiek nog eens te rijden zodat vrienden, familie en fans mij toch ook een paar keer aan het werk kunnen zien. Dit jaar rij ik van gp’s alleen mee in Duitsland.

Ik kijk er echt naar uit om terug achter het starthekken te staan en aan de wedstrijden te beginnen en ik zal jullie dan ook regelmatig op de hoogte houden van mijn resultaten op mijn Facebookpagina (met link naar pagina).

Als je nog even tijd hebt check dan ook zeker eens het mooie interview in het nieuwe MXLIFE magazine !

maar voor nu, tot de volgende en kom gerust eens langs op de wedstrijden !

KW#5

Foto’s : Kjell Van Horenbeek