X

Wat doe jij nou? Kevin Wouts

In de rubriek #Watdoejijnou kijkt MXMag.nl wat voormalige topcrossers vandaag de dag doen. Hun gezinsleven en hun huidige werkzaamheden. Hoe kijken ze terug op hun carrière, de hoogte en dieptepunten. Deze maand hebben wij voormalig GP-winnaar Kevin Wouts.

Stel jezelf even kort voor:
Kevin Wouts: “Ik ben Kevin Wouts, ik ben 29 jaar oud en woon in Hoboken net onder Antwerpen. Inmiddels ben ik drie jaar ‘fulltime’ gestopt met crossen.”


Wat doe jij tegenwoordig voor de dagelijkse boterham?
Wouts: “Net als Sven Breugelmans werk ik in de haven van Antwerpen alleen ik werk op een andere terminal.”

Hoe kijk jij terug op jou motocrosscarrière?
Wouts: “Het was een geweldige tijd, echt de beste tijd van mijn leven durf ik wel te zeggen. De jeugdjaren waren natuurlijk super en redelijk onbezorgd. Ik heb vele jaren bij de KNMV gereden en zoals gezegd, wat heb ik genoten!”

Het hoogtepunt uit jou carrière?
Wouts: “Mijn overwinning in Valkenswaard, in 2012 won ik de eerste MX3 Grand Prix van het seizoen op het Eurocircuit. Verder werd ik in 2016 vijfde in het Europees Kampioenschap 250cc en in hetzelfde jaar wist ik het Belgische Kampioenschap MX2 te winnen.”

Het dieptepunt uit jou carrière?
Wouts: “De nekhernia in 2017 waardoor er min of meer een vroegtijdig einde kwam aan mijn carrière. Ik reed doen in Britse dienst bij Lombard Express Suzuki UK maar na de eerste wedstrijd begonnen de klachten. Bijzonder jammer maar helaas mocht het niet zo zijn.“

Beste motor ooit mee gereden?
Wouts: “De KTM, welke motor maakt niet veel uit zowel de 250cc als 450cc heb ik altijd van genoten om mee te rijden.”

Hoe kijk jij naar de huidige motocrosswereld?
Wouts: “Wat ik het ergste en vooral teleurstellend vind is hoe weinig ondersteuning de jeugd bij ons in België krijgt van de federatie. Bij onze buurlanden gebeurt dat duidelijk veel meer en ik verwacht dat ze daar nog jaren veel plezier van gaan hebben. Voor de rest volg ik alles nog op de voet en ben ik serieus onder de indruk van het niveau dat elk jaar verder en verder omhoog gaat.”


Hartelijk dank voor je medewerking!
Wouts: Jullie ook bedankt !

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto’s: Gino Maes/ MXGP