X

Tom Vialle jaagt op de titel in de VS

Er is nog één wedstrijd te gaan in het US East Coast Supercross Championship. Die vindt over twee weken plaats in Salt Lake City, de stad die gewend is geraakt aan de seizoensfinale van de Amerikaanse Supercross. De tweede krachtmeting van het seizoen, waarin de 250 rijders van de oost- en westkust het tegen elkaar opnemen, zal beslissend zijn voor Tom Vialle. Na een leerzaam seizoen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is de tweevoudig MX2-wereldkampioen dicht bij zijn eerste AMA Supercross-titel.

Vialle behaalde zaterdagavond in Philadelphia voor de zevende keer op rij een podiumplaats. Zijn KTM 250SX-F Factory droeg de beroemde rode plaat die hij een week eerder tijdens de wedstrijd in Nashville had genomen. Het podium was des te belangrijker omdat het hem in staat stelde zijn voorsprong op rivaal Haiden Deegan in de voorlopige stand te consolideren. Het was een podium dat de Fransman in stijl wist te veroveren, want hij startte slechts vanaf de 10e plaats en moest zich opwerken naar de kop van de race terwijl hij Deegan, die ook een slechte start had, achter zich moest houden.

“Ik zag Haiden [Deegan] vlak achter me en hij probeerde een zet te doen”, legt Vialle uit. “Dus ik zat meteen in het juiste ritme en samen kwamen we van ver genoeg terug om naar voren te komen. We haalden veel coureurs in. Ik moet zeggen dat het soms stressvol was, maar ik heb tot het einde doorgezet en het is een goed resultaat om hier in Philadelphia als tweede te finishen. Het was echt een goede race vanavond! Nu gaan we ons richten op Salt Lake City. Ik kan niet wachten op de laatste ronde van het seizoen!

Tom Vialle ging de finale in met 15 punten voorsprong op Haiden Deegan.

Tussenstand 250SX EastCoast na 8 van 9 wedstrijden:
1. Tom Vialle F KTM 158
2. Haiden Deegan USA Yamaha 143
3. Pierce Brown USA GasGas 124
4. Coty Schock USA Yamaha 121
5. Cameron McAdoo USA Kawasaki 120
6. Max Anstie GB Honda 119
7. Daxton Bennick USA Yamaha 106
8. Jalek Swoll USA Triumph 103
9. Chance Haymas USA Honda 101
10. Seth Hammaker USA Kawasaki 87

De volledige tussenstand vind je HIER.