X

Green flag #6 23 februari

Dit weekend was de laatste generale repetitie vooraleer het GP-seizoen volgend week van start gaat in Qatar. De GP-rijders werden verdeeld over de wedstrijden in Hawkstone park en Lacapelle Marival.

In Hawkstone Park kregen we Jeffrey Herlings voor het eerst sinds lange tijd aan het werk te zien. Herlings won zoals verwacht beide wedstrijden in de MX2 klasse en wist uiteindelijk ook nog de superfinale op zijn naam te schrijven. Petar Petrov werd in de MX2 eindstand tweede en Lars van Berkel derde. Brent van Doninck werd 14e  in de eindstand na een DNF in de eerste manche en een zevende plaats in de slotmanche.

In de MX1 klasse was de overwinning voor Shaun Simpson. Simpson haalde het in de eindstand van  Matiss Karro en Jens Getteman ! Het was Tommy Searle die de eerste manche won voor Simpson en Karro. Searle viel in de tweede reeks uit na een crash en liet zo de overwinning aan Simpson. Puike prestatie was er van Jens Getteman, die met een zesde en een vierde plaats in de reeksen derde werd in de MX1 eindstand. Marc de Reuver werd zesde in de eindstand, Yentel Martens negende en Herjan Brakke 11e.

In de superfinale won Herlings voor Karro en Van Berkel. Getteman werd vijfde voor Waters en Krestinov. Brent van Doninck werd mooi negende en Yentel Martens kwam als 12e over de finish. Simpson, Searle en Petrov reden de wedstrijd niet uit. Marc de Reuver ging door een polsblessure die hij opliep in le Touquet niet meer van start.

De volledige resultaten van Hawkstone kan je hier vinden.

In Lacapelle Marival was er de jaarlijkse internationale wedstrijd. Dit was de eerste wedstrijd voor rijders zoals Desalle, Strijbos en Xavier Boog. Kevin Strijbos won de eerste manche voor Desalle, Guarneri en Joel Roelants. In de tweede manche ging de overwinning naar Clement Desalle die Steven Frossard, Sébastien Pourcel en Jordi Tixier voorbleef. Kevin Strijbos maakte het teamgenoot Clément Desalle lang lastig voor de overwinning in deze tweede manche, maar na een raar geluid aan de motor nam ‘The Kid’ het zekere voor het onzekere en finishte deze vijfde. De derde reeks was wederom een kolfje naar de hand van onze Waalse vriend Clément Desalle, Jordi Tixier finishte knap tweede voor Marcus Schiffer. In de eindstand was Clément Desalle met een 2-1-1 ook de primus voor Jordi Tixier en een zeer standvastige Davide Guarneri. Schiffer en Kullas vervolledigde de top vijf.

Nog in Frankrijk was er de SuperEnduro in Tours. In deze laatste proef voor het WK kon Taddy Blasuziak voor de vijfde opeenvolgende keer kampioen worden. Het was Blasuziak zelf die de eerste finale won voor Bellino en Jonny Walker en zich hiermee van de titel verzekerde. Walker won op zijn beurt de tweede finale voor Blasuziak. In de laatste wedstrijd haalde Blasuziak het van Walker en Bellino en verzekerde hij zich van de eindzege in Tours.

De volledige resultaten kan je hier vinden.

In Linde-Peer was er de eerste wedstrijd van de VLM. Mike Vanderstraeten ging er aan de haal met een dubbele reekszege bij de Inters. Vanderstraeten haalde het in de MX1-MX3 eindstand van Eric Foguenne (2-3) en Wouter van Massenhoven (5-4). In de MX2 klasse ging de overwinning naar Michael Hool (1-1) voor Sven Scheynen (2-2) en Tom de Belder (3-4).

De volledige resultaten van Linde-Peer kan je hier vinden.

In Overslag was er de tweede proef van het MCLB kampioenschap. Bij de Inters MX1-MX3 won Jeffrey Dewulf beide manches. Hij ging in de eindstand Jurgen Wybo (3-2) en Steve Seroinval (2-3) vooraf. Bij de Inters MX2 ging de overwinning naar Sven Roelandt (14-9) voor Wietse Brackman (11-11) en Yann Meulemeester (13-12).

De volledige resultaten van overslag kan je hier vinden.