James Stewart wint in San Diego !!!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

James Stewart heeft in San Diego zijn eerste van het seizoen beet. Hij wist tijdens de finale van een twintigtal ronden de leider in de tussenstand Ryan Villopoto achter zich te houden. Voor de derde plaats was er wat meer te beleven en was het “Rookie” Roczen die de laatste podiumplaats pakte. Bij de Lites was het Justin Hill die voor de verrassing zorgde en zijn allereerste supercross uit zijn carrière wist te winnen. Maar ook hier stond er een Stewart mee op het podium, namelijk Malcolm Stewart met een derde plaats. Het was dus feest voor de Stewart family in het Qualcomm Stadium van San Diego.

SX450
Het was Andrew Short die de holeshot pakte voor Villopoto, Reed, Stewart en Roczen. In de eerste ronde kregen we al meteen een gevecht tussen Villopoto en Stewart voor de leiding. Maar het was toch James Stewart die aan het langste eind trok en zo de leiding op eiste. Met Stewart aan de leiding voor Villopoto, Reed, Roczen, Barcia en Dungey hadden we weeral een mooie kopgroep. Het was Roczen die voor de eerste wissel zorgde, in het begin van de achtste ronde dook Roczen bij Reed binnendoor en kwam zo op de derde plaats te liggen. Justin Barcia die op een vijfde plaats rond reed ging een ronde later in de fout en daar maakte Dungey dankbaar gebruik van. James Stewart daarin tegen leek de race zeker ondercontrole te hebben en hield zo Villopoto toch op enkele seconden achter zich. Achter de rug van Villopoto zat er wel wat te gebeuren met Roczen, Reed en Dungey. In de allerlaatste ronde kregen we een duel voor de laatste podiumplaats. Ryan Dungey zette meteen bij de ingang van deze laatste ronde een aanval op bij Reed. Maar de ervaren rat als Chad Reed wist dat op te vangen en ging op zijn beurt meteen de stelling aanvallen van Roczen. Chad Reed reed over de whoops tikkeltje sneller dan Roczen en raakte hierdoor het achterwiel van de KTM en kwam zo ten val. Dungey kon de gevallen Reed maar net ontwijken en zou tenslotte als vierde eindigen. Reed moest medische bijstand hebben en reed niet meer over de finish maar werd als twaalfde geklasseerd. James Stewart maakte dit keer geen foutjes en reed zo naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Villopoto werd dus tweede en Ken Roczen wist zijn teamgenoot Dungey achter zich te houden voor de derde plaats.

450SX – San Diego
1. J. Stewart
2. R. Villopoto
3. K. Roczen
4. R. Dungey
5. W. Peick
6. J. Barcia
7. E. Tomac
8. B. Tickle
9. J. Brayton
10. A. Short
11. J. Hill
12. C. Reed
13. I. Tedesco
14. M. Alessi
15. M. Goerke
16. V. Friese
17. N. Wey
18. K. Chisholm
19. J. Decotis
20. P. Nicoletti
21. C. Blose
22. M. Moss

Tussenstand na 6 races:
1. Ryan Villopoto, Kawasaki, 126
2. Ken Roczen, KTM, 117
3. Chad Reed, Kawasaki, 111
4. James Stewart, Suzuki, 105
5. Justin Brayton, Yamaha, 98
6. Ryan Dungey, KTM, 94
7. Justin Barcia, Honda, 89
8. Andrew Short, KTM, 72
9. Weston Peick, Suzuki, 53
10. Wil Hahn, Honda, 52

Justin Hill #35

Justin Hill #35

SX250
Dean Wilson pakte de holeshot voor Malcolm Stewart. Maar op het einde van de tweede ronde ging het al mis voor Wilson. Hij kwam net voor de finish ten val en moest even later hierdoor ook met technische problemen de pits gaan opzoeken. Hierdoor kregen we meteen ook een nieuwe leider, namelijk Justin Hill met in zijn spoor Stewart. De twee titelkandidaten Jason Anderson en Cole Seely zaten ook al op plaats drie en vier. Iets voor halfweg de race nam Anderson de tweede plaats over van Stewart. Justin Hill had ondertussen toch al een mooie voorsprong kunnen nemen op zijn naaste achtervolgers. Hij had dus alles ondercontrole en pakte zo naar zijn allereerste supercross zege uit zijn carrière bij de SX250 klasse. Achter Hill kwam Anderson als tweede over de finish en kregen we Stewart op de derde plaats. Cole Seely werd vierde en moest weer wat punten toegeven op de leider in de tussenstand Jason Anderson. Dean Ferris werd uiteindelijk tiende en de Fransman Valentin Teillet werd als zestiende afgevlagd.

250SX – San Diego
1. J. Hill
2. J. Anderson
3. M. Stewart
4. C. Seely
5. S. McElrath
6. J. Nelson
7. M. Leib
8. S. Champion
9. J. Canada
10. D. Ferris
11. D. Tedder
12. P. Mull
13. Z. Freeberg
14. C. Webb
15. R. Alanis
16. V. Teillet
17. T. Ingalls
18. J. Marrone
19. C. Howell
20. B. Scharer
21. D. Wilson
22. M. Horban

Tussenstand na 6 races:
1. Jason Anderson, KTM, 131
2. Cole Seely, Honda, 127
3. Justin Hill, Kawasaki, 107
4. Dean Wilson, Kawasaki, 98
5. Cooper Webb, Yamaha, 92
6. Malcolm Stewart, Honda, 89
7. Jessy Nelson, Honda, 76
8. Shane McElrath, Honda, 71
9. Zach Osborne, Honda, 69
10. Dean Ferris, KTM, 63

Foto : Yoshimura Suzuki Factory Team / GuyB
Tekst : @Kris…

Uw reacties