X

Jarni Kooij neemt dagzege in Axel!

Grizzly Racing, pakt dit jaar in tal van wedstrijden uit met een waar junior team en dat zullen we de komende maanden gaan ondervinden. Richard de Beer, eigenaar van Grizzly Racing is geen onbekende in de pits. Na het behalen van de wereldtitel met Conrad Mewse afgelopen seizoen legt hij de lat voor dit jaar nog iets hoger. De Beer komt met een heus jeugdteam op de proppen! Maar liefst zeven rijders zullen de kleuren van het team hoog houden. Jarni Kooij is één van deze rijders en was gisteren in het Zeeuwse Axel aan de start.

Jarni Kooij maakte zijn opwachting tussen de 25 ander ingeschreven rijders om er van start te gaan in de eerste clubwedstrijd van het seizoen . Met al heel wat uurtjes in Duinkerke in de benen en de openingswedstrijd in Lommel in het achterhoofd kwam Jarni met veel vertrouwen naar Axel. Toch moeten we er gelijk bij vermelden dat Jarni een haat liefde verhouding heeft met de track. De laatste drie keer hij hier aan de start kwam, kon hij geen enkele keer ongeschonden de arena verlaten. Geen wonder dus dat Jarni met enige terughoudendheid staat tegenover Axel. Toch is het een baan waar hij erg graag komt rijden.

De door MX-Scouting gesteunde rijder liet reeds van in de training zien dat hij de te kloppen man zou worden met erg snelle rondetijden. In de eerste reeks had hij een mooie start en kon hij zijn eigen race uitstippelen. Toch kwam De Grizzly racing rijder nog even te val en zag daardoor een heel ruime voorsprong verkleinen tot om en bij 9 seconden aan de finish. De tweede reeks, en tevens laatste van de dag, werd een copy van de eerste goede start en nu wel de gehele wedstrijd de focus erop. Dit resulteerde in een erg goede wedstrijd op het middels zwaar circuit. Jarni won ook deze reeks met overtuiging en had maar liefst 30 seconden voor op de tweede man.

Middels deze dagzege staat Jarni Kooij met het maximum van de punten aan de leiding bij RES Axel in het clubkampioenschap. Of Jarni ook de andere wedstrijden komt rijden in Axel valt nog af te wachten. Komende dagen zal er gekeken worden of de andere clubwedstrijden passen in het drukke schema van ONK, ADAC en EK wedstrijden. Feit is wel dat hij met het oog op de ONK wedstrijd van april reeds heeft laten zien een kandidaat voor het podium te zijn.

Persbericht: Geert Gelaude – Foto: Grizzly Racing