X

Green Flag 23/3

Dit weekend waren er opnieuw tal van nationale en internationale wedstrijden. Hoe het allemaal verliep op het ONK in Mill kan je hier zien. Maar ben je op zoek naar de rest van de uitslagen ? Dan kan je hieronder terecht.

In Wachtebeke werd de tweede Belgian National gereden. Bij de Inters Open werden de overwinningen gedeeld door Marvin van Daele en Yentel Martens. Martens haalde het uiteindelijk in de eindstand met gelijke punten doordat hij de tweede wedstrijd won. Andy Truyts mocht als derde op het podium met een derde en een vierde plaats in de wedstrijden. Jeremy Coen (3-7) en Kristof Salaets ( 8-4) sloten de top 5 af. De rest van de resultaten kan u hier raadplegen.

Bij de zijspannen gingen beide reekszeges naar het duo Ben Adriaenssen en Ben Vandenbogaart. Hendrickx/Mucenieks (2-2) finishten als tweede en Van Daele/Bax (4-3) werden derde.

Yentel Martens was de beste in Wachtebeke – Foto CDS

De VLM karavaan streek afgelopen weekend neer in Arendonk. Frederik Daenen ging aan de haal met de MX2 eindoverwinning. Hij was twee maal de beste MX2-rijder en haalde het voor Sven Scheynen en Hannes Yannik. In de MX1/MX3 klasse was Wesley Verheyen in beide reeksen de beste. Hij werd gevolgd door Mike Vanderstraeten (2-2) en Sven Breugelmans (3-3). De overige resultaten kan u hier vinden.

Bij de MCLB in Oosteeklo ging de MX1/MX3 eindzege naar Steve Seronval (1-1) voor Jurgen Wybo (2-2) en Manuel Priem(3-4). David Segers werd vierde en Kenny Dult sloot de top 5 af. In de MX2 klasse ging de zege naar Torpjurn van Hoe voor Wietse Brackman en Gian Scheele. De overige resultaten kan u hier vinden.

Stijn Verstrepen won in Thuin de eindstand bij de Inters A bij de VMCF. Verstrepen(2-1) won met gelijke punten van Jilani Cambré (1-2). Junior Slegers (3-3) werd derde. Bij de Inters B ging de overwinning naar Brent Bourleau (2-1) voor Gordano Natle (1-2) en Jochem Van den Eede (4-3). De overige resultaten kan u hier vinden.

In Gueugnon werd de derde wedstrijd voor het Frans kampioenschap gereden. Arnaud Tonus werd de grote winnaar van de dag met een dubbele reekszege in de MX2 klasse en de overwinning in de superfinale. Ferrandis werd tweede in de MX2 met 2 tweede plaatsen en Benoit Paturel (3-3) mocht als derde op het podium. Damon Graulus finishte als vierde met een vierde en een vijfde plaats in de MX2 reeksen. In de superfinale werd de Standing Construct rijder zevende. In de tussenstand van het kampioenschap wordt Graulus nu tweede na Benoit Paturel. Graulus heeft met nog twee proeven te gaan 14 punten achterstand op de leider.

In de MX1 klasse was de overwinning voor 24mx Honda rijder Xavier Boog. Boog won beide MX1 reeksen en werd tweede in de superfinale. Hij haalde het voor Sebastien Pourcel (2-2+4) en Milko Potisek (3-3+8). Pourcel blijft leider in het MX1 kampioenschap. Hij heeft nu 31 punten voorsprong op Milko Potisek en 48 punten op Aranda. Valentin Teillet, die als leider aan het weekend begon was er niet bij wegens een blessure. Hij valt terug naar de vierde plaats.

De volgende wedstrijd vindt op 6 april plaats in Romagné.

In Talavera de la Reina werd de generale repetitie gehouden voor de Gp van volgende maand. José Butron won de MX1 klasse voor Alvaro Lozano en Utrilla Francisco. In de MX2 klasse ging de overwinning naar  Iker Larranaga.

In Culham werden afgelopen weekend de eerste MX-nationals gereden. Deze splinternieuwe organisatie wist enkele mooie namen te strikken voor hun wedstrijd. Nathan Watson won de Pro Class (2-1-2) voor Elliot Banks-Brown (3-3-1) en Gert Krestinov (4-4-5). De volledige resultaten kan u hier bekijken.