X

Josep Garcia start EnduroGP-seizoen met zege

Josep Garcia heeft zijn 2024 FIM EnduroGP World Championship-campagne met een overwinning gestart tijdens de eerste ronde in Fafe, Portugal. De Spanjaard was in topvorm tijdens de seizoensopener met overwinningen in zowel EnduroGP als Enduro1 op dag één. Josep sloot de eerste ronde af als eerste in het puntenklassement van het EnduroGP-kampioenschap en vocht ook nog om een tweede plaats in elke klasse op dag twee.

Dag twee leverde een geweldig gevecht op met Steve Holcombe en Nathan Watson die de strijd aangingen met dag één winnaar Josep Garcia en voor een spannende finish zorgden. Holcombe ging verder waar hij gisteren was gebleven en won dag twee. Josep Garcia, begon ook sterk, maar zijn rivalen hadden het tempo opgevoerd voor zondag en hij vocht de hele dag met hand en tand om Holcombe’s voorsprong te dichten na een vroege start in de extreme test.

Watson bewijst ondertussen meer dan gelukkig te zijn op zijn nieuwe 4T Beta, de motor waarmee hij vorig jaar het kampioenschap won. Hij reed de snelste tijd algemeen in de lange endurotest in de tweede ronde en daarna nog een keer in de crossproef in de laatste ronde om zichzelf in de strijd te gooien voor het algemeen klassement.

Het bleek een geweldige laatste ronde, want Holcombe had een kleine voorsprong van 5 seconden op Garcia en Watson. Op de voorlaatste proef daalde dat gat naar 3,3, maar een all-in prestatie van alle drie de rijders zorgde ervoor dat Holcombe de Honda RedMoto een seconde sneller zette en voor het eerst dit seizoen de hoogste trede van de box opeiste.

In de E3-klasse won Hamish MacDonald de wedstrijd. Antoine Magain werd 7de terwijl Erik Willems als 8ste werd genoteerd.