X

Gunther Ghysels onklopbaar tijdens 2e RES Axel clubcross

Zaterdag 8 maart 2014 was de warmste 8 maart ooit gemeten. Komt hier nog eens bij dat het internationale vrouwendag was. Komt daar bovenop nog eens bij dat het de tweede RES axel clubmotorcross van het seizoen was. Zaterdag 8 maart 2014 was zonder twijfel een dag om in de geschiedenis boeken te zetten. Naast deze leuke feitjes die niemand in de hand heeft hebben de vrijwilligers van Axel echter niks aan het toeval over gelaten. Nadat er woensdag wat kritiek kwam op het circuit dat vol sporen lag zijn ze meteen beginnen werken aan het circuit, waardoor het circuit en de jumps er absoluut perfect bij lag!

In de 65cc klasse kregen we 7 namen aan de start. Deze jonge kerels kregen een met knippen bezaait circuit voor hun wielen geschoven, mede doordat er in de andere klassen héél veel rijders aan de start stonden. Bij deze ‘youngsters’ was het Buster Hart die de dagoverwinning mee naar huis nam door een sterke tweede reeks te rijden. Mats Leeuwenstein eindigde met evenveel punten met zijn 1e en 2e plaats, maar de tweede reeks is in dat geval doorslag gevend. Joshua van Doorn mocht als derde mee op het podium.

Winnaar 65cc’s Buster Hart toont zijn mooie stijl

Bij de 85cc’s kregen we een terug fitte Ian de Sweemer aan de start, en dat hebben ze geweten. Ian wist beide reeksen te winnen door van op kop te beginnen en deze plaats niet meer af te staan. Achter hem kregen we een mooi duel voor de tweede plaats, Siemon Bezuijnen trok hierin telkens aan het langste eind. Het nummer 47 van Timo Dhanis vulde het podium aan.

Net als de laatste keer zat de 125cc klasse wederom vol talent. Lars Griekspoor die we onlangs aan jullie voorstelden, Davy Pootjes, Jordan-Lee van Maaren, Nick Horsten en WMX WK rijdster Genette Vage stonden allemaal aan de start. Met 40 rijders aan het hek was deze reeks letterlijk tot aan de nok gevuld. In de eerste reeks kregen we een oneman show van Davy Pootjes. Nadat Bart Klijn de kopstart pakte ging de KTM fabrieks rijder er snel voorbij en begon hij aan zijn perfecte wedstrijd. Achter hem zaten Griekspoor en van Maaren zo goed als een hele reeks in duel, uiteindelijk werd Griekspoor tweede. Tom Cortvriendt kon zich in de beginfase ook goed moeien, maar de fysiek schoot hem naar het einde toe tekort waardoor hij op een 5e plaats eindigde. Dylan Laenen reed slim en werd 4e.

In de tweede reeks hoorde je plots overal een “wow”. Het vriendinnetje van Pootjes, Noorse Genette Vage nam de kopstart en gooide daarbij nog eens de deur dicht bij haar vriendje, over een statement gesproken op internationale vrouwendag! In bocht 3 kon Pootjes dan toch de leiding overnemen en leken we op een herhaling van reeks één af te stevenen. Tot halfweg wedstrijd Pootjes héél traag door komt, er scheelt iets aan de motor en Davy stapt uit de wedstrijd. Zowel Nick Horsten, Jordan-Lee van Maaren als Lars Griekspoor kregen vleugels en gingen keihard in Duel. Horsten trok aan het langste eind en van Maaren, Griekspoor worden twee en drie. Dylan Laenen werd wederom vierde. Genette, de Noorse schone finisht uiteindelijk als 6e met minder dan één minuut achterstand op Horsten. Jordan-Lee van Maaren, Lars Griekspoor en Dylan Laenen staan als één, twee en drie op het eindpodium. Bij de vrijetijds won Guido Boone.

Winnaar 125cc: Jordan-Lee van Maaren

Van dit jonge geweld gaan we naar de oude gladiatoren. In de veteranen klasse was de grote afwezige Patrick Piessens, de veelwinnaar kwam niet aan de start. Aan de andere dus om hiervan de profiteren. Wie dat het beste deed was Eric Mercie, met een tweede en een eerste plaats wordt hij dag winnaar. Martien Jansen en Bart Mangnus stonden naast hem op het podium.

Bij de MX2 klasse was er één man te sterk voor iedereen. Rob Konings wist beide manches te winnen voor Jonas Salaets en Kevin Spruijt. Achter deze top-3 was het knokken voor elke meter. Zo zijn Gian Scheele en Michael Bruyninckx beide met 82 punten op plaatsen vier en vijf geëindigd.  Tom Schepmans, Gian-Carlo Buijs en Marvin Boone hebben op hun beurt dan weer alle drie 77 punten. Davey de Fouw is de beste vrijetijds van vandaag.

Afsluiten doen we met de MX1 klasse. Gunther Ghysels kwam hier, zag en overwon. Toch moest hij in de eerste reeks afrekenen met een ijzersterke Jeffrey van Kempen. De Yamaha rijder gaf zichzelf niet zo maar gewonnen en bleef de hele reeks in Gunthers buurt. David Segers en Jordi van de Wiele lagen op hun beurt dan weer in een stevig duel. Tot ongeveer halfweg wedstrijd Jordi de rol een beetje moest lossen en David een kloof kon slaan. In de tweede reeks kregen we kopstart voor thuisrijder van de Wiele. Net als in de eerste clubcross van het seizoen is hij als eerste weg. Gunther zat comfortabel op een tweede plaats, toch was het een harde noot om kraken om die eerste plaats in handen te nemen. Jordi reed namelijk als een bezetene rond en klokte de ene snelle rondetijd na de andere. In ronde drie vond Gunther dan toch een gaatje en nam hij de leiding over. Op het einde van de reeks kwam David Segers nog dicht bij een tweede plaats, maar moest hij zichzelf tevreden stellen met een derde. Jeffrey van Kempen werd vierde. Dat maakt Gunther Ghysels dag winnaar en Jordi van de Wiele, David Segers en Jeffrey van Kempen worden twee, drie en vier,  elk met 90 punten. Bij de vrijetijds was het Thomas Adriaanse die won.

Een fotogalerij van deze wedstrijd kan hier bekijken door >HIER< te klikken!

Genette Vage neemt de kopstart in reeks 2

Tekst & foto’s: VePix.be