Reacties van onze Belgen in Qatar !!!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De openingswedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP zit er weeral op. Met de Grand Prix van Qatar is de eerste stap gezet richting die vel begeerde wereldtitel. We gingen eens luisteren wat onze Belgen te vertellen hadden na deze openingswedstrijd in Qatar.

Clement Desalle #25 :
“Het was geen degelijke GP en het was zelfs moeilijk. Op vrijdag tijdens de tijdstraining ging het niet zo slecht, maar ik had tijdens de kwalificaties een slechte start en dat deed ik nog eens over in de eerste reeks. Het was niet gemakkelijk om te passeren en het circuit was anders tegen over vorig jaar. Het was echt niet zo leuk. De hardere stukken kwamen wel wat losser te liggen, maar ik had niet het vertrouwen en de comfortabele gevoel tijdens het rijden. Ik deed dan ook al wat ik kon. Ik ben dan ook teleurgesteld met mijn fouten in de eerste ronden waardoor ik teveel plaatsen verloor. In de tweede reeks probeerde ik gewoon te finishe en meer dan een zesde plaats zat er niet in. Ik kom dan ook terug van een zware kwetsuur, we zeggen wel dat ik er klaar voor ben. Maar misschien heeft het wat tijd nodig…”

Kevin Strijbos #22 :
“Toen ik zei dat ik de beste motor ooit had voor de start van het seizoen, dan meende ik dat ook want hij heeft zoveel kracht. Dat hielp mij vooral in de eerste reeks maar ben daarna een paar foutjes gaan maken en kon ik echt niet echt veel meer doen. Ik hing er gewoon aan bij manier van spreken. In de tweede reeks had ik niet de start die ik zo willen of nodig had. We zullen verder moeten werken en hopelijk gaat het beter in Thailand. Want er zijn een paar goeie punten van vrijdag die we zeker kunnen meenemen.”

LEES MEER  Kay Karssemakers over de MXGP China

Jeremy Van Horebeek #89 :
“Het ging echt goed vandaag en ben blij met deze Grand Prix. Ik miste de goeie starts wel een beetje dit weekend. Maar ik had wel de dezelfde snelheid als de vier jongens voor me en om nog sneller te gaan was bijna onmogelijk op dit circuit. De motor zelf loopt geweldig en met deze set-up ziet het er goed uit voor de rest van het seizoen. De eerste GP zit er weeral op… ik weet waar ik sta en dat is kort tegen de top aan. Gewoon verder blijven werken aan mijn starts en dan is het podium niet ver meer weg…”

Jens Getteman #51 :
“Ik kan niet zeggen dat het Losail International Circuit me bijzonder ligt. De omloop zelf was harder, met minder grip dan vorig jaar ook. Toch voelde ik me onmiddellijk op mijn gemak. Eerlijk gezegd had ik zelf niet verwacht dat mijn snelheid die van de top tien zou benaderen. Dat was een aangename verrrassing en ook ‘n opsteker voor de komende GP’s. Tot voor Qatar wist ik niet waar ik stond maar dit weekend heft me zeker vertrouwen gegeven. Nadat de pijnstiller was uitgewerkt heb ik de eerste manche echt afgezien. Voor de tweede reeks ben ik opnieuw bij de dokter gegaan en die heeft me weer een injectie gegeven maar iets dieper. Het feit dat ik pijnloos kon rijden samen met de adrenaline en de juiste flow gaven me vleugels. Spijtig dat ik de motor doodremde halverwege de race en in de voorlaatste ronde ging ik nog dom onderuit. Anders had er zeker meer ingezeten. Ik wil in ieder geval het team bedanken voor hun harde werk deze week. Ook mijn persoonlijke begeleiders Luc en André hebben me geweldig geholpen. Nu zijn we volop op begonnen met de behandeling van mijn pols, dat gaat de goede kant op. Ik kijk dan ook uit naar volgend weekend in Si Racha.”

LEES MEER  Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

Julien Lieber #33 :
“Het was de eerste GP… de eerste ronden waren redelijk goed. Ik reed op een vierde plaats maar Ferrandis maakte een paar foutjes voor mij en hij viel dan ook nog voor mij. Met gevolg lag ik er ook bij en het duurde wat eer ik opnieuw kon startten omdat ik op een helling stond. Ik moest dan ook nog de pits in voor mijn koppeling recht te laten zetten want die was omgebogen door de crash. In de tweede reeks was mijn start zeker niet goed. Mijn snelheid was wel goed maar verloor daarna mijn ritme wat en natuurlijk ook wat plaatsen. Ik kwam nogmaals ten val in deze tweede reeks, maar gelukkig zijn er ook wel dingen waar ik tevreden over ben…”

Foto : Bavo Swijgers
Tekst : @Kris…

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    Voor deze aflevering vliegen we naar Noord-Europa voor de MXGP van Zweden op het prachtige Uddevalla circuit. In de aflevering zie je interviews met de thuisheld Isak Gifting die in MXGP …
  • McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    Cameron McAdoo en het Team Pro Circuit-Kawasaki-Monster Energy hebben hun samenwerking verlengd. McAdoo zal ook het komende seizoen gaan uitkomen voor het team van Mitch Payton. De 27-jarige crosser zal …
  • Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Uit onderzoek is gebleken dat de knieblessure van Chance Hymas erger is dan verwacht. Daarom is de Honda-rijder geopereerd en kan hij niet in actie komen tijdens de Monster Energy …
  • Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Het lijkt erop dat Quentin Marc Prugnieres na vijf seizoenen op Kawasaki de overstap maakt naar KTM. De 19-jarige crosser zou op het punt staan een contract te ondertekenen met …