X

BK MX2 in Mons is een kolfje naar Yentel Martens hand!

Bij de Inters MX2 zagen we in de eerste reeks oude getrouwe Mark Boot de leiding nemen voor Yentel Martens, die voor z’n Belgische werdstrijden uitkomt op VMac Kawasaki. Na enkele ronden werden deze vervoegd door Brent Van Doninck. De laatst genoemde toonde duidelijk de snelste te zijn en ging voorbij Yentel Martens. Iedereen wachtte de volgende ronde dan ook op Brent Van Doninck om als leider uit het bos te duiken. Maar Brent Van Doninck kwam niet meer uit het Waalse bos. In tegenstelling zagen we enkele ronden later Yentel Martens de leiding en ook overwinning afnemen van Mark Boot.

In de tweede heat zagen we een uiterst dominante Brent Van Doninck. Van start tot finish domineerde de Creymert piloot. Mark Boot startte goed als tweede maar zag eerst Yentel Martens voorbij gaan. Die met deze tweedeplaats en z’n eerste stek uit de eerste heat zeker was van de dagoverwinning. Daarna zag Mark Boot ook nog Robin Bakens voorbij gaan die na een teleurstellende eerste reeks zich sterk wist te herpakken.

De dagoverwinning in Mons ging zoals we hierboven al vermelde dus naar Yentel Martens die bleef een sterke en regelmatige Mark Boot (2-4) vooraf. Het derde podiumtrapje was dan weer gereserveerd voor Wietse Brackman. Robin Bakens en Dietger Damiaans maakte de top vijf compleet.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven