X

Blessure update: Glenn Coldenhoff, Max Nagl & Todd Waters

Gisteren was het het dagje wel van de blessures. Mike Kras, Max Nagl en Todd Waters blesseerde zich allemaal in één en dezelfde crash. In Eersel stond er een rijder stil achter een springberg, Mike Kras zag deze rijder niet staan en reed volgas op hem in. Max Nagl, Todd Waters en nog een hobby rijder kwamen hem nog achterna gesprongen. Glenn Coldenhoff was op zijn beurt aan het trainen in Olmen en kwam zwaar ten val. We lijsten het even op hoe het met iedereen aan toe gaat. Het officieel persbericht van Mike Kras kan hier gelezen worden.

Glenn Coldenhoff

De Rockstar Energy MX2 Suzuki rijder is gisteren tijdens een training in Olmen zwaar ten val gekomen en heeft hierbij zijn knie geblesseerd. Hierbij is de literale band van zijn knie compleet afgescheurd en tevens is er een stukje van zijn onderbeen afgebroken. Volgende week zal Glenn al onder het mes gaan en hij gaat een revalidatie tegemoet van zo’n 4 tot 5 maanden.

Max Nagl

Na zijn zware rugblessure van twee jaar geleden is het de Honda fabrieksrijder alweer niet gegund. Max Nagl heeft in de crash van Eersel zijn pols gebroken. De impact was zo groot dat zelfs het stuur van de Duitser de klap niet heeft kunnen opvangen en gewoonweg gebroken is. Het schippersbeentje van de Duitser is gebroken en daardoor zal hij 4 GP’s missen. Als alles goed verloopt is hij er terug bij tijdens de tweede GP van Italië dit jaar in Maggiora.

Todd Waters

De sympathieke Australiër die aan zijn debuutseizoen bezig is in de MXGP klasse zat ook bij de ongelukkigen in Eersel. De goed rijdende Husqvarna rijder lijkt er erg zwaar aan toe te zijn. Todd heeft zowel zijn kuit en scheenbeen gebroken, een gebarsten rechter heup en een gebroken rechter sleutelbeen. Todd zou deze week nog het ziekenhuis mogen verlaten. Naar schatting zal Waters uit zijn voor zo’n drie maanden.

Wij wensen hierbij alle rijders, ook de betrokken amateur rijders, van harte beterschap! Dat zulke incidenten niet meer voorvallen en we allemaal ten volle van onze sport kunnen genieten! Mocht iemand meer weten over de toestand van de betrokken hobby rijders mogen jullie het altijd melden.

Tekst & foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven