X

Tweede E-MX kent enorm succes!

Voor talrijk opgekomen publiek en media ging de tweede editie van de E-MX van start. Met namen als Jordi Tixier, Valentin Guillod maar ook natuurlijk Stefan Everts en Marvin Vandaele was er pret verzekerd maar ook snelheid en techniek. We kregen een interessant programma te zien. Een programma waarin eerst even vrij werd getraind waarna 1 tegen 1 werd geknald. Een format dat steeds goed is voor spektakel en plezier, zeker als alle piloten beseffen dat het allemaal 101% spielerei is. In de loop naar de finale werd het ondertussen meer en meer duidelijk dat de zeer zuivere rijstijl van Yves Demaria’ poulain Valetin Guillod gemaakt leek te zijn voor deze E-MX bikes. Dat bewees de Zwitser dan ook nog even dubbel en dik in de finale door deze van kop tot finish te leiden. Jordi Tixier beet z’n tanden stuk op de Europees 250cc kampioen van verleden jaar en finishte tweede voor de verrassende Daan Bruijsten. De man werkt in het dagelijks leven in het EeX-Parc waar iedereen zomaar eens kan gaan proeven van de elektrische crossmotor.

De BMX’ers kwamen ook nu weer aan het werk. Enkel moesten ze hun nu niet mengen tussen de motocrossers. In een reeks voor BMX piloten won Chris Jacobs. Een man met natuurlijk wel een grote motocross achtergrond. De Belgische BMX Bondscoach bleef Björn Wijnants en Brecht Put vooraf.

En ooh ja ondertussen even helemaal tussen door gooide Gilles Dejong van het FMX Forever team er in Zolder ook een wereldpremière tussen door. De enorm getalenteerde jongeman backflipte als eerste op deze grote planeet zo’n elektrische KTM brommer. Maar daar later zeker nog meer over… Want wij spraken deze jongeman enkele minuten na z’n zotte toer!

Ook Sporza en RTL waren aanwezig. Dit is natuurlijk schitterend voor de sport!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven