X

Techniek: Zo werkt het opladen van een Stark Varg

Nu de Stark Varg op de motorcrossbanen te zien is, is het goed om de laadinfrastructuur van de elektrische crosser onder de loep te nemen. De Stark Varg wordt geleverd met een standaard die tegelijkertijd fungeert als laadstation.

U hebt dus een stopcontact nodig (230 V) om de interne batterij te kunnen laden. De aansluiting op de motor is erg eenvoudig maar er zijn enkele handelingen nodig die afhangen van de omstandigheden. Het opladen van de Varg is een routineprocedure. Toch is het belangrijk om de verschillende oplaadmodi en oplaadprocedures te begrijpen.

Werkwijze indien de motor uit staat.

  1. Verwijder de dop van de oplaadpoort.
  2. Sluit de lader aan op je stroombron.
  3. Sluit de oplaadkabel aan op je VARG.
  4. Houd de AAN/UIT-knop ingedrukt tot de LED statisch blauw oplicht.

Om de machine op te laden terwijl hij op standby, neutraal of ingeschakeld staat, gebruikt u dezelfde procedure als hierboven. Het opladen start echter automatisch zonder dat je op de POWER-knop hoeft te drukken (stap 4).

Om de temperatuur tijdens het opladen tussen twee ritten laag te houden, raad Stark Future  het gebruik van de Active Cooling Charching aan.

Om de ACTIVE COOLING CHARGING in te schakelen:

  1. Terwijl de VARG wordt opgeladen en de LED statisch blauw weergeeft, drukt u eenmaal op de OMHOOG-knop. Als dit lukt, gaat de LED statisch lichtblauw branden.
  2. Om de modus ACTIVE COOLING CHARGING uit te schakelen, drukt u eenmaal op de knop UP.

In de video zie je nog eens de handelingen die nodig zijn om de batterij op te laden.

Foto: Stark Future