X

5 minuten met… Kenny Vandueren

Kenny Vandueren debuteert dit weekend in Talavera de la reina op de WILVO Forkrent STR KTM in de EMX300 klasse. Voor hem wordt het zijn eerste wedstrijd dit seizoen nadat hij zich in de voorbereidingen blesseerde aan de arm. Wij hadden een kort gesprekje met Vandueren…

Kenny, wat ging er mis deze winter ? 
KV103: In januari in de voorbereiding ben ik in Grevenbroich tijdens training hard ten val gekomen waarbij ik men boven arm brak. Ik ben onmiddelijk naar Antwerpen gereden naar Geert Peersman die mij heeft geopereerd en die ik ook wil bedanken voor de goede zorgen !  Het was een complexe breuk, spiraalvormig van schouder tot in de elleboog.

Ben je volledig terug in orde nu ?
KV103: Het rijden gaat de goede kant op maar ik voel het nog wel steeds een beetje. Ik  heb een zware revalidatie van drie maanden achter de rug en ben nog steeds aant trainen bij kinesist Bert Driesen en Lieven maesschalck. Het betert week per week dus het komt allemaal terug in orde!

Vanwaar de keuze voor het EK300 ?
KV103: Na men zware val in Zweden met mijn hoofd was ik nie zeker of ik ooit nog wel zou rijden… Maar nadat ik toch goed nieuws had gekregen van de dokter kon ik het nie laten, dus heb ik besloten toch een stapje terug te nemen en aangezien ik toch al 24 jaar ben en het EKMX2 niet echt meer zag zitten. Toen zag ik dat de emx300 klasse kwam en deze sprak me onmiddelijk aan ! Plus met deze motor kan ik ook van start gaan in het BK, dus dat is ook een voordeel.

Hoe rijdt de motor?
KV103: We zijn de afgelopen weken veel bezig geweest met testen in het zand en vorige week nog in Frankrijk. Ik ben zeer tevreden over de moto en voel er me echt goed op, in het begin was het erg wennen om terug naar twee takt te gaan. Doordat de motor ook lichter is moest één en ander aangepast worden maar mede met de steun van Jacky Martens heb ik de vering nu op punt en amuseer ik er mij goed op !

Met welke voorgaande moto’s kan je dit best vergelijken?
KV103:Ik kan het niet echt vergelijken omdat het vermogen helemaal anders is dan bij een vertakt, waar ik de laatste jaren mee gereden heb. Deze stonden ook verder in de ontwikkeling,  maar omdat het een 300 is heb je wel veel koppel onderin  en kan je er veel mee in tegenstelling met de viertakt. Maar toch moet je nog altijd agressief rijden om snelheid te houden.

Wat zijn de ambities dit jaar ?
KV103:Vooral kunnen groeien in het seizoen en mezelf de tijd te geven om terug ritme op te doen, en dan zullen de resultaten vanzelf komen. Ik hoop ergens op een top 3 plaats, maar focus me niet echt op een plaats maar eerder het jaar goed te kunnen afwerken zonder kwetsuren. Dat is prioriteit vr mij!
Al in Talavera gereden ? hou je van de omloop ?
KV103: Ja heb er al een paar keer gereden in het verleden met het Europees kampioenschap mx2, het is echt een prachtig circuit en rijd er ook heel graag op, dus kijk er ook echt naar uit om dit weekend, na bijna een jaar terug aan de start te staan na men val in Zweden met die hersenbloedingen.

Een bedank woordje aan de mensen die nog steeds mij steunen en dit mogelijk maken : mijn ouders, Steve turner KTM wilvo forkrent team, Dam racing, Joos weyland, Garage Liekens, Delhaize Beringen, Jacky Martens.

Foto’s CDS