X

Finlandcircuit te Westdorpe gaat opnieuw open!

Het is bijna niet te geloven, maar amper anderhalf jaar na de sluiting van het Finlandcircuit te Westdorpe gaat het circuit opnieuw open. Er zal niet meer gereden worden op het oude circuit, maar op een vernieuwde baan op een steenworp van de vorige locatie. De firma Zeeland seaports had nog een stukje grond liggen en dankzij een akkoord tussen hen en de voormalige Finlandcircuit uitbaters heeft Zeeland er een nieuw permanent motocross circuit bij!

Wanneer het circuit precies open gaat is nog niet helemaal bekend. Wat wel zeker is, is dat de KNMV goedkeuring binnen is! Het nieuwe compacte, maar leuke en uitdagende baan zal daarmee misschien het aanstaande weekend al open gaan. Toch wil ik hierbij melden dat dit een zéér voorzichtige uitspraak is en het beste is om up-to-date te blijven via de facebookpagina van het Finlandcircuit. Zo volgt er donderdag nog een ultieme keuring met een erg select groepje van rijders.

Slecht nieuws is er wel voor de drie en vierwielers. Omwille van veiligheidsmaatregelen zijn quads en zijspannen niet toegelaten op het nieuwe circuit. Wel is er goed nieuws voor de wereldkampioenen van morgen, zo zal er een jeugdbaan aangelegd worden voor motoren tot 85cc. Allen tot binnenkort op het vernieuwde Finlandcircuit!!!

Tekst & Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven