X

VLM MX2 pinkstertitel voor Robin Bakens!

Robin Bakens is nog geen twee weken terug uit blessure of hij heeft zijn eerste succes al binnen. Zo wist de Bakens Yamaha rijder de pinkstertrofee van de VLM te winnen. Op het prachtige circuit van AMC Genk was hij de sterkste over twee dagen in de Inters MX2 klasse.

Op zondag werd er een kwalificatietraining en de eerste twee reeksen verreden. Tijdens de kwalificatietraining voelde Robin zich uitzonderlijk goed, normaal zijn tijdstrainingen niet zijn ding maar deze keer wist hij zijn blauwe machine naar een 6e tijd algemeen te loodsen, dat was goed voor de eerste plaats bij de MX2. In de eerste reeks ging het iets minder goed. Bij de start al was Bakens op achtervolgen aangewezen. Tijdens deze achtervolging kreeg hij ook nog eens een steen op de remleiding, waardoor dat alle rem olie uit de leidingen wegliep en halfweg de reeks deed de voorrem het helemaal niet meer. Na wat aanpassen lukte het dan toch met de achterrem alleen en kwam hij als tweede MX2 inter over de finish.

In de tweede reeks ging alles zoals gedroomd. Robin kon zijn MX2 motor tussen de zware 450cc’ers nestelen in de start en kon meteen mee vooraan. De Yamaha en de spirit suspension getunede vering voelde perfect aan. Wat volgde was één van de leukste races van het seizoen. Niet alleen werd er voor een algemene goede plaats gestreden, ook kwam MX2 rijder en winnaar van de eerste reeks Jonathan Banken goed opzetten. Na een lange strijd kon Bakens, met de hulp van nieuwe lijnkeuzes wegrijden en de eerste MX2 plaats in de wacht slepen. Dit was genoeg voor de dagzege op zondag.


Geen hagel, maar wel regen op maandag

Gelukkig geen hagel in Genk zoals we in het Waasland wel gezien hebben, maar het circuit kreeg wel wat regen te verduren. In de vrije trainingen op maandag lag het er dan nog zwaar bij. Robin heeft daarom besloten gewoon even enkele rondjes af te werken en te wennen aan de motor. Toen de eerste reeks begon lag het circuit er al droger bij, wel lag het loodzwaar. Dit was echter geen probleem voor de perfect afgestelde vering van Bakens en die eerste reeks verliep dan ook goed. Na een mindere start knokte de Waaslander zichzelf naar voren, maar in de laatste twee ronden begaf de motor het helaas. Gelukkig had Bakens 3/4 van de race afgewerkt en pakte hij nog 16 punten.

Voor de tweede reeks moest er dan gegrepen worden naar de reserve motor. Deze wordt altijd gebruikt op training en doet hij daar altijd goed zijn werk, maar qua kracht was het toch iets minder dan de racemotor. De start was niet zo super rond een 15e plaats maar in de openingsronde kon Robin veel plaatsen goed maken. Halverwege de wedstrijd nam Bakens een beetje gas terug, iets te veel zelfs, zo kwamen er nog twee MX2 rijders over hem en finishte hij de reeks als derde.
Robin Bakens mag zichzelf wel de Inter MX2 pinksterkampioen van de vlm noemen!

Robin Bakens: “Ik heb echt een super weekend achter de rug. Niet alles verliep zonder problemen, maar het gevoel zat super en het resultaat is er! Zondag was het snikheet en in tegenstelling tot anderen had ik daar niet zo veel last van. Mijn trainer Fredrik Adriaensens van REV Training in Beveren-Waas heeft mij goed voorbereid. Naast dat ik pinksterkampioen ben kan ik ook met een goed gevoel naar Italië vertrekken voor het EK250cc. Ik heb twee dagen kunnen crossen op een geweldig circuit waarin veel knippen en sporen in kwamen die je goed kunt vergelijken met die vanop een GP circuit. Ik wil ook nog eens spirit suspension bedanken voor de geweldige vering en al mijn andere sponsors om mij een héél jaar draaiende te houden! Steven Braems boor- en betonwerken, Arai Helmets, Leatt protectives, EKS Brand Goggles, Gaerne Boots, BEST products, Putoline motorcycle oils, Yamaha Belgium, Van Hasselt exhausts, TMV, Twin Air, No Limit Graphics, Fietswereld Bijvank, Renthal, Muc-Off, Acerbis, Bakens Yamaha, Pirelli, Spirit suspension.”

Foto’s: Brentmxpics