X

Tomac en Martin pakken zege in Millville

In Millville kregen we de achtste ronde van het Lucas Oil Pro Motocross Championship. De zeges gingen naar Eli Tomac en Jeremy Martin. Voor Eli Tomac was het ook meteen zijn allereerste 450 National win uit zijn carrière. In de 250 Class was het al de vierde zege van het seizoen voor de leider in de tussenstand Jeremy Martin.

450 Class
De Geico Honda rijder Eli Tomac heeft dus voor het eerst in zijn carrière een 450 National op zijn naam gezet. Hij deed dat dan ook meteen met glans en won de beide reeksen in Millville. De tweede plaats was voor Ryan Dungey die een derde en tweede plaats pakte in de reeksen. De derde plaats was voor de leider in de tussenstand Ken Roczen. In de eerste reeks was Roczen nog tweede achter reekswinnaar Tomac. Maar in de herneming werd hij maar pas als vierde afgevlagd. Hierdoor kon Dungey toch een tweetal punten goed maken in de voorlopige tussenstand. Het verschil tussen leider Ken Roczen en de naaste achtervolger Ryan Dungey bedraagt nu 24 punten met nog vier wedstrijden te gaan in het kampioenschap.

250 Class
De leider in de tussenstand Jeremy Martin heeft door zijn zege in Millville toch wel een goeie zaak gedaan in de tussenstand van het kampioenschap. Martin pakte een reekszege en een tweede plaats terwijl zijn concurrenten toch wel wat steken lieten vallen. Blake Baggett was hier het grootste slachtoffer van, hij scoorde in de eerste reeks nog een vierde plaats maar moest opgeven in de tweede reeks. Cooper Webb kon de schade nog een beetje beperken met een negende plaats en een reekszege. Dus ging de tweede plaats in het dagklassement naar Marvin Musquin voor Cooper Webb. Christophe Pourcel viel met een derde en zesde plaats in de reeksen net naast het podium. Jeremy Martin vergroot dus zijn voorsprong in de tussenstand en heeft nu 43 punten voorsprong op zijn Yamalube/Star Racing Yamaha teamgenoot Cooper Webb. Terwijl Blake Baggett nu toch al volgt op 56 punten achterstand met nog maar vier proeven te gaan.