X

Dit weekend de CrossFinals in Magdeburg, Duitsland!

Bij het lezen van deze titel zitten jullie wellicht dik in de haren te krabben. Wat zijn nu in godsnaam de CrossFinals? De CrossFinals is een evenement dat gaat over één weekend georganiseerd door het Duitse ‘CrossMagazin’ met de steun van oa Monster Energy, 24MX en vele andere partners. Tijdens deze wedstrijd staan de beste 8 rijders per regio aan de start verdeeld over 4 klassen; MX1, MX2, 85cc, 65cc. Motocross-gewijs is Duitsland verdeeld in 19 regio’s. Er mogen dan geen namen aan de start staan als Brian Hsu of Max Nagl, toch weet je gewoon dat hier geen trage jongens aan zullen deelnemen.

De prijs die je in deze wedstrijd kunt winnen is ook niet mis. De beste regio wordt getrakteerd op een luxe busreis richting the supercross van Bercy *kuch* Lille. Hiervoor zou ik toch ook wel dik aan de gashendel draaien. Ook valt er ook nog 50euro te rapen per kopstart en tijdens de best whip contest vallen ook nog enkele leuke prijzen te rapen. Als dan zo het format, de prijzen en de deelnemers bekijkt kunt je dit gerust het Loretta Lynn’s van Duitsland noemen.

Waarom kaarten wij dit nu aan op MXMag? Dit heeft twee simpele redenen; we sturen een fotograaf ter plaatsen die enkele leuke beelden van op en naast de baan zal schieten en we vragen ons af waarom België dit niet heeft? Als er nu één land ter wereld is waar de amateurs bijna zo snel gaan als full time professionals is het België wel. Als je weet dat een Jeffrey Dewulf dit jaar bijna GP’s had gereden en Marvin Van Daele op de ‘motocross des nations’ van 2011 twee top-20 plaatsen bemachtigde en ons land een 5e plaats bezorgde, dan weet je gewoon dat de Belgische werkende mens snel met een motor kunnen rijden. Het zou dan toch leuk zijn om de beste 65cc, 85cc, 125cc, MX2 en MX1 rijders van België (professionals buiten beschouwing gelaten) tegen elkaar te zien opnemen, niet? Dan kan men ineens ook komaf maken met de eeuwige discussie in welke federatie het nu het snelste gaat.

Tenslotte wil ik jullie nog een prettig weekend wensen met de officiële trailer van de 2014 CrossFinals!

Tekst & Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven